Aquest matí de dimecres, la cap de llista de la CUP per Tarragona al 14-F, Laia Estrada, i la regidora reusenca Marta Llorens, han parlat de polítiques educatives davant de l'escola Ponent al barri de Campclar de Tarragona, una escola en barracons. La primera ha mostrat una "gran preocupació" per l'estat de l'educació, "segrestada per les contínues retallades i un dèficit escandalós d'inversió pública" on ara s'hi ha d'afegir les greus problemàtiques derivades de la crisi arran de la pandèmia. Estrada ha posat de relleu la gran tasca que fan els centres com l'escola Ponent "amb projectes educatius molt potents, malgrat la situació de l'equipament".
La cupaire ha criticat que mentre la Generalitat manté escoles concertades amb pavellons, aquesta "no té diners per posar fi als barracons", i el cas de l'Escola Ponent "encara és més escandalós", ja que just al costat hi ha el Palau d'Esports "que va costar 20 milions a la Generalitat i encara no està en funcionament".
Estrada ha insistit en que, a dia d'avui, encara hi ha el voltant d'uns 150 barracons en una desena d'escoles i instituts amb mòduls prefabricats adjacents a les nostres comarques, "com és el cas de Reus, on el traspàs de l'escola els Ganxets de Reus o l'Escola Vilamar de Calafell".
Al seu torn, la també integrant de la llista Marta Llorens ha posat de manifest "l'esforç" que han de fer aquests centres per "reivindicar els seus projectes educatius ja que l'aspecte de les seves instal·lacions pot condicionar les famílies a l'hora d'escollir". Llorens ha explicat que les propostes de la CUP-G en termes educatius "van en la línia de fer front a la mercantilització de l'educació pública, reivindicant una sola xarxa pública única, gratuïta, equitativa i laica, des de l'escola bressol a l'educació post-obligatòria, incloent-hi les escoles d'adults". conciliació familiar".
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics