Uns 50.000 electors de Reus canviaran de col·legi electoral en les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim diumenge 14 de febrer. Amb motiu del protocol de mesures de contenció de la pandèmia durant la jornada electoral, l'Ajuntament ha revisat els locals de votació que posa a disposició de la convocatòria, per tal de garantir al màxim el compliment de les mesures sanitàries de distància i de ventilació. De les 120 meses electorals que es constituiran el 14 de febrer, 83 canvien de local.
Un total de 71.435 electors estan citats a les urnes. D'aquests, 49.852 votaran en un col·legi electoral diferent han votat habitualment en les darreres convocatòries electorals. És per aquest motiu que l'Ajuntament de Reus ha posat en marxa una campanya informativa per tal que els electors sàpiguen on han d'anar a votar, i recomana a la ciutadania estar atenta a les indicacions de la targeta censal que l'Oficina del Cens Electoral envia de manera personalitzada al domicili de cada ciutadà amb dret a vot.
Els col·legis habituals que estaran tancats en aquesta convocatòria són Joan Rebull, Cèlia Artiga, Prat de la Riba, Pompeu Fabra, General Prim, institut Baix Camp, Misericòrdia i Rosa Sensat. Els nous col·legis electorals són el polilleuger Cèlia Artiga, la sala polivalent de la Palma, l'escola La Vitxeta, l'nstitut Escola Pi del Burgar, Cal Massó, el polilleuger Alberich i Casas, firaReus (Tecnoparc), la biblioteca Xavier Amorós, l'escola Isabel Besora, i el centre cívic Migjorn. Els col·legis electorals que es mantenen, tot i que cal tenir en compte que hi ha meses que es poden haver traslladat a altres col·legis, són el polilleuger Ciutat de Reus, l'nstitut Salvador Vilaseca, el pavelló olímpic, l'escola Rubió i Ors, i l'escola Teresa Miquel.
Campanya informativa
Per informar dels canvis, l'Ajuntament inicia una campanya informativa, alhora que recomana als electors llegir atentament la targeta censal de l'Oficina del Cens Electoral, on hi consta el col·legi en el que s'està cridat a votar. La campanya municipal consta de diferents accions d'informació.
Així les coses, l'Ajuntament ha posat en marxa un aplicatiu web en el que, de manera fàcil i intuïtiva, els electors podran introduir les seves dades i conèixer quin és el seu col·legi electoral. S'hi podrà seguir tota la informació de les eleccions, així com de la participació i resultats de Reus.
L’espai telemàtic de relació de les empreses i la ciutadania amb l’Ajuntament de Reus, la Carpeta ciutadana, també informarà del lloc on els veïns han de votar.
A més, els electors també poden consultar el col·legi en que han de votar, accedint al Geoportal del web municipal. Clicant sobre el plànol en l'adreça de l'elector es desplega un missatge en el que, entre altra informació, hi ha el col·legi electoral. També es poden veure els mapes electorals. El Geoportal també té un paper important en les convocatòries electorals, ja que permet referenciar els resultats sobre el plànol de Reus.
Enviament massiu d'SMS
L'Ajuntament enviarà missatges via SMS a tots aquells electors dels quals consten telèfon de contacte. Al missatge s'hi inclourà un enllaç a l'aplicatiu web per consultar el col·legi electoral, així com recomanacions sanitàries per votar de manera segura.
La ciutadania amb menys capacitació digital i que necessiti informar-se d'on ha d'anar a votar, també podrà fer-ho a través del telèfon d'atenció ciutadana de l'Ajuntament (977010010 o 010).
A banda, l'Ajuntament iniciarà una campanya de difusió dels canvis dels col·legis electorals i dels sistemes per informar-se'n a través de cartelleres a la via pública, anuncis als mitjans de comunicació i accions a través de les xarxes socials corporatives. Durant la jornada electoral, l'Ajuntament penjarà cartells informatius a les entrades del col·legis que no obren aquesta convocatòria per informar als electors dels sistemes per conèixer a quin col·legi han de votar.
Els col·legis preparats
Des de l'Ajuntament s'han ampliat els col·legis electorals per evitar aglomeracions i incrementar els metres quadrats disiponibles. A banda de tenir en compte les franges horàries, s'insisteix en l'autoprotecció de la ciutadania (mascareta, mans i distància).
Tal com indica el protocol covid que marca la Generalitat, es demana que els votans portin el vot preparat des de casa per guanyar agilitat i seguretat als col·legis.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics