Dimarts, 13 d'Abril de 2021

Jordi Jordan (En Comú Podem) presenta a Amposta les propostes per salvaguardar el Delta

30 de Gener de 2021, per Redacció
  • Imatge de la presentació del pla per protegir a l'Ebre, d'En Comú Podem

    Cedida

La candidata a la Presidència de la Generalitat per en Comú Podem a les eleccions del 14 de febrer, Jéssica Albiach, ha visitat aquest dissabte les Terres de l’Ebre per presentar al costat de Jordi Jordan, cap de llista per Tarragona, el Baix Penedès i les Terres de l’Ebre,i de Yoanda López numero 2 de la llista, el seu projecte per protegir l’Ebre i salvar el Delta. Bona part dels integrants ebrencs de la llista d’En Comú 

En Comú Podem proposa impulsar un Pacte per L’Ebre, un acord de futur amb totes les administracions implicades: Govern de la Generalitat, Govern de l’Estat, consorcis de territoris implicats en la gestió de l’aigua, entitats com la Plataforma de l’Ebre, entitats ambientalistes, la pagesia i en definitiva els agents socials del territori.

Aquest pacte comptaria amb quatre grans objectius: la reducció progressiva de la dependència de les comarques del Camp de Tarragona dels cabals d’aigua captats a l’Ebre; conèixer i prevenir els efectes del canvi climàtic; impulsar les mesures necessàries per l’estalvi i l’ús eficient dels recursos hídrics i impulsar l’economia circular en el cicle integral de l’aigua, amb la previsió i planificació de les actuacions necessàries en el sanejament, la regeneració , la reutilització i la potabilització dels cabals d’aigua retornats al medi, així com els aqüífers contaminats i de l’aigua marina.

Per portar-ho a terme en comú Podem proposa la creació d’una Mesa Científico  Técnica amb persones de trajectòria tècnica i científica de reconegut prestigi per realitzar els anàlisis, estudis i treballs necessaris. També planteja la creació d’un Consell Civil i Polític amb representants de totes les administracions, organismes i entitats públiques i socials signants del Pacte per realitzar-ne el seguiment de les actuacions i impulsar un programa de participació de la societat civil vinculat al Pacte per promoure la formació i implicació de la ciutadania.

Com a actuacions concretes han detallat l’establiment d’un programa de reduccions de transferència d’aigua al Camp de Tarragona de forma progressiva i condicionada, així com de reducció de captació d’aigües superficials i dels aqüífers de l’Ebre, recuperar el flux de sediments de riu amunt per a contribuir a la preservació del Delta de forma no agressiva i respectuosa amb el medi ambient i impulsar un pla d’inversions per a projectes de recuperació, promoció social, ambiental i econòmica de les Terres de l’Ebre per atreure inversions i millorar-ne les condicions de vida i treball.

En definitiva impulsar un Pacte per l’Ebre basat en el consens, la solidaritat i l’equitat territorial. En aquest sentit Jordan ha declarat que “impulsarem un Pacte per l’Ebre i emplacem a les forces polítiques a pronunciar-se al respecte. Un pacte que ha de ser en benefici de l’Ebre i del Delta, i sense prejudici de ningú. Un Pacte per garantir l’aigua del futur i preservar l’ecosistema del riu i del Delta, que és un tresor de tots”.

 

 

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges