Dimecres, 25 de Novembre de 2020

La Diputació i els deu consells comarcals signen el conveni per a la prestació de serveis als municipis en el període 2020-2023

30 de Juliol de 2020, per Redacció
  • Representants de la Diputació i dels consells comarcals han signat el conveni

    Cedida

La Diputació de Tarragona destinarà un total de 18.727.054,80 euros entre els 10 consells comarcals de la demarcació per a la prestació de serveis municipals durant el quadrienni 2020-2023. Així ho estableix el Conveni per a la coordinació, cooperació i col·laboració entre la institució i els consells, signat aquest dijous al migdia per la presidenta de la Diputació i els presidents i presidentes dels diferents consells comarcals. El present conveni "renova, actualitza i millora els acords quadriennals anteriors, signats el 2013 i el 2016", s'ha destacat. L'objectiu general del conveni "és continuar la cooperació i col·laboració amb els consells comarcals establerta pels convenis anteriors, per tal que els recursos econòmics de la Diputació de Tarragona ajudin al finançament de les necessitats actuals dels ens locals", s'ha afegit.

Al mateix temps, "pretén optimitzar els recursos per evitar duplicitats en les assistències i serveis als municipis i entitats municipals descentralitzades (EMD)". Així mateix, s'afavoreix la planificació quadriennal de les inversions i de la prestació de les assistències i els serveis als municipis, destinataris finals dels recursos econòmics i assistencials. Els recursos econòmics que estableix el conveni es poden destinar a les actuacions incloses als Programa d'assistències i serveis (la Diputació hi destina un 5% més en relació a l'anterior conveni) i al Programa d'inversions que integren el Pla d'acció i cooperació comarcal 2020-2023. Com a mínim, el 20% de l'import total del Programa d'assistència i serveis s'ha de destinar a assistències i serveis de caràcter social, llevat el cas que el consell comarcal justifiqui la correcta prestació a la seva comarca.

Pel que fa al programa d'inversions, es poden finançar inversions en serveis de competència municipal i d'abast o interès supramunicipal, tant d'obres com d'adquisició de béns. Durant l'acte de signatura del conveni, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha destacat que el present conveni "és fruit de les anàlisis i avaluacions de l'anterior conveni fetes durant el darrer semestre de l'any 2019 amb representants dels consells comarcals. En virtut d'aquesta experiència, hem dissenyat conjuntament un nou conveni que atén les noves necessitats dels ens locals i també avança en la coordinació i en la cooperació amb els consells comarcals".

Segons ha afegit, aquesta nova col·laboració amb els consells "es basa en la nostra missió com a Diputació, en la recerca del bé comú per aconseguir una societat igualitària. I ho fem amb accions sobre el territori per esdevenir una regió influent, creant valor social i cultural". De la seva part, la presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà, en representació de tots els consells comarcals, ha assenyalat que "aquest conveni ens permet disposar d'un gran suport i d'una injecció econòmica imprescindible per a nosaltres i per als municipis", tot destacant el treball coordinat i mancomunat. I ha encoratjat a seguir treballant pel reequilibri territorial".

El conveni va ser aprovat per la institució en el ple del passat 28 de febrer, i es preveia signar conjuntament amb els deu ens comarcals al mes de març. L'estat d'alerta, però, va impedir-ne la signatura. Malgrat aquest contratemps, l'adaptació del conveni, mitjançant una addenda, va permetre igualment avançar recursos als consells comarcals per a l'àmbit social. 

inversions_0.jpg

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics