Dilluns, 13 de Maig de 2024

Arriba a Reus la segona jornada d'associacionisme i cultura popular

Enguany l'esdeveniment, organitzat per l'associació cultural Carrutxa, està dedicat a la revolució de setembre de 1868

24 de Setembre de 2018, per Redacció
  • Detall del cartell que promociona l'activitat.

    Cedida

El dissabte 29 de setembre l'associació cultural Carrutxa organitza, a l'Arxiu Municipal de Reus, la 2a jornada d'associacionisme i cultura popular dedicada a la Revolució de setembre de 1868, amb motiu dels 150 anys de l'alçament. Aquesta transformació social va suposar, segons la Carrutxa, un "avenç cap a la democràcia que va possibilitar l'associacionisme obrer rere un caràcter marcadament laïcista". A la meitat dels anys 60 del segle XIX, el descontentament contra el regim d'Isabel II que va marcar l'inici del Sexenni democràtic. Des de la Carrutxa consideren que els fets que analitzaran la jornada representen "anys d'eclosió de l'associacionisme obrer, de debat ideològic i de pensament científic, però també de grans convulsions polítiques i d'enfrontaments". 

Segons l'associació "la jornada té dos objectius principals: en primer lloc, celebrar els 150 anys d'aquest fet i, en segon lloc, donar a conèixer l'important paper que hi va jugar la ciutat de Reus, on es van generar rituals civils per al matrimoni, els enterraments i, inclús, noves solemnitats cíviques.

La jornada començarà a les 10 del matí amb la ponència inaugural a càrrec de Dolors Marín. La resta de ponents, que intervindran posteriorment, són Jaume Massó, Salvador Palomar, Albert Domènech, Jordi Ferran i Jordi Martí. També s'hi presentaran els 'Fulls de treball de Carrutxa', que són el resultat de l'anterior jornada, celebrada l'any passat.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges