El cineasta català David Victori, director d''El pacto', estrena aquest divendres als cinemes la seva nova pel·lícula 'No matarás' protagonitzada per Mario Casas després del seu pas per la Secció Oficial del Festival de cinema de Sitges. En un primer moment el director es va preguntar quin esdeveniment més petit podria desencadenar "un viatge als inferns" i que et portarien a una situació on treure la vida a algú fos comprensible si ho has viscut en primera persona. Aquesta setmana també s'estrenen 'Corpus Christi', guanyadora del Gran Premi de la Crítica del BCN Film Fest, i les pel·lícules doblades al català 'Crescendo' i 'Binti'. També arriba a les sales de cinema la pel·lícula de Claudio Zulian 'No nacimos refugiados'.
En Dani, interpretat per Mario Casas, és un noi que durant els últims anys s'ha dedicat exclusivament a cuidar el seu pare malalt i quan mor, decideix reprendre la seva vida. Tot va bé fins que una nit coneix a la Mila (Milena Smit), una noia inquietant, sensual i inestable, que convertirà la seva existència en un autèntic malson. La Mila obligarà en Dani a creuar llindars fins llavors infranquejables per a ell i, finalment, el forçarà a plantejar-se dilemes que mai hauria imaginat. El director ha assegurat que el públic té "un paper molt actiu" a 'No matarás'. "Sempre és el públic que empeny el personatge del Dani i quan el protagonista arriba on arriba, ell torna la pilota al públic perquè sigui ell el que participa del final".
Victori ha dit que des de l'inici tenia molt clar que la pel·lícula havia de ser una experiència i sensorial amb un viatge en primera persona. En aquest context, ha defensat que els actors han de tenir absoluta llibertat. "El procés de rodatge no pot coartar el que neixi en cada moment la veritat i que no sorgeixi d'una idea preconcebuda". Victori creu que s'ha de donar llibertat als actors i això a 'No matarás' "va ser meravellós". L'actor Mario Casas ha explicat que si una cosa hi ha hagut diferent a 'No matarás' de la resta de pel·lícules que ha fet ha estat la manera de com van composar el personatge. A dos dels actors, ha apuntat, els va conèixer en el mateix set de rodatge: "Tota l'estona es jugava a la veritat i a un realisme que està present a la pel·lícula i que funciona". L'actor ha explicat que Victori els feia sortir tota l'estona de la zona de confort durant el rodatge amb el treball també d'un 'coach'. "Era per tornar-te boig directament", ha afegit.
'Corpus Christi'
Arriba a la gran pantalla 'Corpus Christi', una cinta de Jan Komasa que està protagonitzada per Bartosz Bielenia, nominada als Oscar a millor pel·lícula internacional i guanyadora del Gran Premi de la Crítica del BCN Film Fest. Daniel és un jove de 20 anys que experimenta una transformació espiritual mentre viu en un Centre de Detenció Juvenil. Vol ser sacerdot, però això és impossible pels seus antecedents penals. És enviat a treballar en una fusteria en una petita ciutat i quan hi arriba es vesteix de sacerdot i s'encarrega accidentalment de la parròquia local.
S'estrena en versió subtitulada en català 'Vitalina Varela' de Pedro Costa. Vitalina Varela és una dona de 55 anys de Cap Verd que arriba a Lisboa tres dies després de celebrar el funeral del seu home i ha estat esperant aquest moment més de 25 anys. S'estrena doblada al català l'alemanya 'Crescendo' de Dror Zahavi amb els actors Peter Simonischek, Daniel Donskoy, Sabrina Amali, Mehdi Meskar, Bibiana Beglau i Götz Otto. Un director d'orquestra de fama mundial vol crear-ne una amb músics israelians i palestins. Per aconseguir-ho, haurà de fer servir tota la seva habilitat i tots els recursos al seu abast.
També s'estrena en català 'Binti' de Frederike Migom interpretada per Bebel Tshiani Baloji, Mo Bakker, Joke Devynck, Baloji, Aboubakr Bensaihi, Frank Dierens, Tatyana Beloy, Veronica van Belle, Kuno Bakker i Alix Konadu. La Binti és una nena de 12 anys que va néixer al Congo, però que viu a Bèlgica amb el seu pare. Malgrat que no té documents legals, la Binti vol tenir una vida normal i aconseguir el seu somni: ser una bloguera famosa.
'Cunningham'
Filmin Cinema estrena en sales aquest divendres el documental d'Alla Kovgan sobre el cèlebre coreògraf Merce Cunningham. La pel·lícula va estar a la secció oficial en la darrera edició del BCN Film Fest i forma part de la programació del Temporada Alta on es projecta el 3 de novembre. El documental rastreja l'evolució artística de Cunningham durant tres dècades de risc i descobriment que van de 1944 a 1972, des dels seus primers passos com a ballarí a Nova York després de la II Guerra Mundial fins la seva irrupció com un coreògraf molt visionari.
'No nacimos refugiados'
Arribarà a les sales de cinema (als Cinemes Boliche de Barcelona i a altres sales per confirmar) la pel·lícula de Claudio Zulian 'No nacimos refugiados', produïda per Acteon, Pere Portabella – Films 59 i Televisió de Catalunya. El film mostra les singulars històries de vuit persones refugiades a Barcelona que, en un moment de les seves vides, van haver de prendre una decisió cabdal: van preferir l'exili abans que la submissió. I ara i aquí, aquesta decisió omple de sentit les seves vides.
'Ane' és l'òpera prima del director basc David Pérez Sañudo que es va presentar al Festival de cinema de San Sebastià en el marc del Premi Kutxabank - New Directors. La pel·lícula està protagonitzada per Patricia López Arnáiz i Mikel Losada. Lide (Patricia López Arnáiz) treballa com a guàrdia de seguretat en les obres del tren d'alta velocitat, un projecte que ha generat moltes protestes al carrer. El matí següent quan desperta la seva filla adolescent, l'Ane, ha desaparegut i el dia següent encara no ha tornat. Juntament al seu exmarit Fernando (Mikel Losada) investigaran on pot estar la seva filla. Els dos s'introduiran en el món de l'Ane, un espai activitats, inestables i adolescent.
'Las hijas del Reich'
Judi Dench protagonitza la pel·lícula 'Las hijas del Reich' d'Andy Goddard basada en fets reals i ambientada a l'Anglaterra prèvia a la Segona Guerra Mundial. El film és un thriller inspirat en la història de l'Augusta Victoria College, una exclusiva escola per a noies situada al sud d'Anglaterra on hi van estudiar joves alemanyes durant la dècada dels 30. 'Fátima. La película' La cinta 'Fátima. La película' de Marco Pontecorvo està rodada a Portugal i narra la història d'una nena de 10 anys, la Lucia i els seus dos cosins, la Jacinta i el Francisco, que van presentar múltiples aparicions de la Verge de Fàtima. El dia de la seva darrera visita, milers de creients assenyalen que van presenciar un miracle.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics