Divendres, 22 de Novembre de 2024

El Museu d'Art Modern presenta una mostra fotogràfica sobre escultures en llocs poc habituals

L'exposició 'Inner lanscapes', de l'escultora Béatrice Bizot i el fotògraf Ramon Cornadó, s'inaugurarà aquest dijous 3 de maig al museu tarragoní

01 de Maig de 2018, per Redacció Infocamp
  • 'Inner landscapes' de la mà de l'escultora Béatrice Bizot i el fotògraf Ramon Cornadó en el MAMT

    cEDIDA

El Museu d'Art Modern (MAMT) de la Diputació de Tarragona acollirà, del 3 de maig al 10 de juny, l'exposició de fotografia 'Inner landscapes' dels artistes Béatrice Bizot (escultora) i Ramon Cornadó (fotògraf). La mostra s'inaugurarà aquest dijous 3 de maig, a dos quarts de 8 del vespre, i es podrà visitar, de dimarts a divendres, de 10 del matí a 8 del vespre, els dissabtes, de 10 del matí a 3 de la tarda i de 5 de la tarda a 8 del vespre, i els diumenges i festius, d'11 del matí a 2 del migdia. Aquesta proposta fotogràfica és l'obra de dos artistes que fusionen la seva visió i línies de treball reflexionant sobre l'ésser humà contemporani, en relació a l’entorn físic com a metàfora del seu món intern, exposat als cicles de renaixement i mort constant dels seus valors, de les relacions amb els altres i dels ideals que el sostenen.

Temes que, en el context actual de la societat "líquida" en la qual vivim, ressalten de forma poderosa. L’escenografia construïda per a expressar aquesta idea ha estat la integració d’espais perifèrics, postindustrials o llocs inusuals de presència humana (tema recurrent en el treball del fotògraf) amb les figures arquitectòniques de l’escultora, alterant-ne completament l’escala, amb el propòsit de crear la percepció de versemblança en les fotografies. Sobrepassem, així, el que és individual en la creació de cadascú a través d’una ficció compartida, prenent, com a punt de partida, el silenci inherent en el treball i la trajectòria personal d’ambdós autors.

El fet de traslladar les peces escultòriques, generalment instal·lades en espais urbans, a espais exteriors i abandonats fa que, tant els indrets com les escultures, s'embolcallin d'un valor arqueològic, mitològic o, fins i tot, sacre en funció del context i escenografia escollits. Algunes de les imatges, donada la seva posada en escena, prenen també un caire de crítica social. La mirada introspectiva de les escultures expressada amb els ulls closos, i contextualitzades amb els paisatges i entorns utilitzats, ens pot suggerir que totes elles apunten a un present/passat dels esdeveniments humans fallits, alhora que prenen consciència, amb aquesta mirada interioritzada, d’allò que cal esmenar per no eclipsar la nostra supervivència com a espècie.

Tanmateix, aquestes obres per la seva naturalesa metafòrica, estan obertes a múltiples interpretacions per part de qui les observi. Aquest projecte al MAMT, es materialitza en un circuit expositiu que inclou l'espai exterior del museu (façana), dues de les sales d'exposicions temporals, i el pati interior del museu, ocupant així àmbits no utilitzats anteriorment amb finalitat expositiva. Les fotografies de l'exposició oscil·len entre els 300x200 cm i els 130x90 cm impreses en lona, algunes de les quals van separades de la paret i pengen del sostre. La idea és donar volum i monumentalitat a la imatge, tot emulant la tridimensionalitat de les peces escultòriques. Hi ha un petit grup de 6 fotografies de 50x75 cm presentades en format i impressió clàssics per tal de poder donar també una percepció més íntima del que suggereixen les imatges en aquesta proposta expositiva.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics