Dimecres, 17 d'Abril de 2024

La Ciutat de la música dobla el pressupost per l'aportació de la Diputació

L'esdeveniment, que arrenca amb una dotació de 350.000 euros, s'inaugura aquest dissabte al vespre al Mercadal

03 d'Abril de 2018, per Marc Busquets
  • Agràs, Poblet, Pellicer i Caelles, a la presentació d'aquest dimarts

    Marc Busquets

350.000 euros. Aquest és el pressupost amb el qual engega a rodar el projecte Reus, Ciutat de la música 2018. Als 175.000 ja contemplats als comptes municipals, s'hi afegeixen ara els 150.000 que aportarà la Diputació de Tarragona i els 25.000 compromesos per Vermuts Miró. Aquest dimarts s'ha donat a conèixer que la inauguració de l'esdeveniment, que tindrà lloc aquest dissabte (a les 9 del vespre) al Mercadal, anirà a càrrec del músic local Albert Galcerà. A banda, s'ha confirmat que dues de les iniciatives nascudes arran de Reus CCC 2017, el Vermusic i el Festival de les Arts de Reus (FAR) tindran continuïtat. "Volem que la ciutat respiri música, enguany", ha assenyalat el batlle, Carles Pellicer. La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha precisat que "per ara" s'han rebut unes 70 propostes per ser incloses a la programació, encara oberta. 

El festival de blues seguirà tenint jazz

La presentació dels primers actes de la Ciutat de la música ha comptat també amb la presència del president de l'ens supracomarcal, Josep Poblet, satisfet per poder contribuir "a fer d'aquesta disciplina una part essencial de la cultura col·lectiva". A més, ha posat l'accent en la tasca que la Diputació ja fa en aquest camp. En aquest sentit, ha destacat els 927.000 euros anuals que es destinen al suport a prop d'una trentena d'escoles de música de la demarcació, als quals cal sumar-hi els 7,5 milions que s'adrecen als sis centres docents de música de l'ens. "La música és una de les prioritats, i el nostre és un país de música", ha subratllat. 

Posteriorment, l'alcalde reusenc ha precisat que l'actual projecte "agafa el relleu que ens va deixar la capitalitat cultural" i ha avançat que l'objectiu és "projectar la ciutat arreu" a través d'aquest nou esdeveniment. De fet, ha indicat que Reus, Ciutat de la música és "la perllongació" de Reus CCC 2017. Ha estat la regidora Caelles, amb tot, l'encarregada de revelar algunes de les propostes ja confirmades de cara a les properes setmanes. Més enllà de l'espectacle inaugural, que du per títol 'Reus és música', aquesta ha manifestat que el segon FAR començarà el 30 de juny "amb un gran concert" i que s'allargarà fins al 14 de juliol. El Festival de blues i jazz, a banda, es farà entre els dies 13 i 15 de juliol. Caelles ha apuntat que "més endavant" es faran públiques altres iniciatives, i que s'han rebut una setantena d'idees provinents dels sector. 

'Divendres musicals', una de les novetats

En aquesta línia, cal destacar algunes novetats. Una és la inclusió del cicle 'Divendres musicals', que encara s'està acabant de perfilar però que es farà entre finals d'abril i el mes de maig en tres places reusenques. Altres accions, com la 'Música als barris' (entre juny i setembre), també estan garantides. La regidora del govern ha exposat que Cultura treballa amb altres regidories, entre les quals Promoció de Ciutat, Participació o Ensenyament) en benefici de la Ciutat de la música. La nit dels museus o el concurs nacional de roses del Centre de Lectura inclouran música, enguany, tot aprofitant l'avinentesa. També s'ha assenyalat que es farà un "concert extraordinari" per les Barraques de Festa Major.

Finalment, i el director dels Serveis Territorials de Cultura a casa nostra, Jordi Agràs, ha volgut deixar palès el suport de la Generalitat a l'esdeveniment "tot i la situació que estem vivint". Aquest ha lloat "el caràcter reusenc", capaç d'impulsar un nou "gran projecte just després de tancar-ne un altre". La partida pressupostària de la Ciutat de la música no està tancada, com tampoc el període recepció de noves propostes per engrandir la programació. És més, Pellicer no ha descartat que, com en el cas de la capitalitat cultural, Reus, Ciutat de la música es pugui allargar durant uns mesos de 2019. La taula d'experts anteriorment anunciada, i que s'ocupa de debatre i elaborar l'estratègia i la programació de l'esdeveniment, ja compta amb una vintena de membres i treballa en "la construcció del mapa del projecte", ha fet constar Caelles. El web de la Ciutat de la música ja es troba operatiu. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

enric  04 d'Abril de 2018

de que musica se habla

Me da la sensacion que proponemos un tipo de musica muy local y esto no es me parece lo que quiere el publico en general, vamos hacer festival muy simple y de muy poco calado musical, esto seria abocado al gran fracaso, el espectaculo musical tiene que ser muy potente y con grandes figuras musicales, tiene que ser para todos los estilos y para todas las edades, los de los años 50,60,70 tambien queremos nuestras musicas, ya veremos al final que es lo que contratan

SERGI  03 d'Abril de 2018

COM ESTÀ EL TEMA ?

Com està el judici del Sr. Poblet i a seva Sra. ?, que no es parla mes del tema ?.