Temps enrere, l'aficionat al cinema Gerard Bertomeu va fer el seu debut literari amb el relat de terror 'La villa del seis' (Punto rojo libros), ambientat al poble abandonat de La Mussara i dedicat a la suposada porta a una altra dimensió que hi ha en aquest lloc. Ara ha aconseguit que la seva història s'hagi traslladat al cinema, i és que s'ha acabat el rodatge d'un film amb l'estrena prevista en uns mesos, que amb tot s'ha trobat alguns obstacles en la seva producció. L'Ajuntament de Vilaplana no va concedir els permisos pertinents al seu equip, raó per la qual van optar per anar-se'n a un altre indret del país lligat al misteri, Marmellar, al Penedès.
Bertomeu, també guionista, ajudant de direcció i productor de la pel·lícula, explica a Reusdigital.cat que va tramitar la sol·licitud per rodar a La Mussara a través de la Diputació. "Dues setmanes abans de començar ens van dir que no", lamenta. Tot plegat, diu, perquè el consistori del municipi del Baix Camp "no vol que el poble es vinculi a tot allò que sigui paranormal". "Però feu la prova. Si poseu 'La Mussara' a Google, les entrades principals estan relacionades amb el misteri, i això no és pas dolent", argumenta.
Al seu parer, es tracta d'una qüestió que "ben gestionada, podria portar turisme i ingressos al municipi". Després de tot, apunta, "nosaltres ens hi hauríem allojat i hi hauríem menjat durant dues setmanes", període que es va allargar el rodatge. El Grup de diaris digitals del Camp de Tarragona (GDDCT), a través de 'Tarragona21', ja va recollir la inquietud de l'Ajuntament de Vilaplana per l'increment del "turisme esotèric" a la zona, a causa dels nombrosos programes de televisió que s’ocupen de les suposades desaparicions de persones i de la imaginada presència de 'La vila del sis', una pedra que condueix a una altra dimensió.
De fet, el batlle, Josep Bigorra, va assenyalar que "ens hem trobat casos com una persona que havia fet un llibre, no li havíem donat permís per entrar a l’església, i va demanar fer-hi una pel.lícula. No li vam concedir el permís i finalment, van gravar igualment un vídeo dins de l’església", en al·lusió al 'booktrailer' que Bertomeu va rodar pel seu compte per promocionar el llibre. Aquest subratlla que "vaig demanar permís, però no em van contestar". "Deneguem sistemàticament les peticions que ens fan de filmar al lloc per qüestions esotèriques, però sabem que es filma de manera il.legal perquè ho veiem al programes o a les xarxes", va declarar l'alcalde a 'Tarragona21'.
Però, i de què va, 'La villa del seis'? Com en el cas del relat literari, segueix les passes d'una família que fa un viatge en cotxe i va a parar a un inhòspit poblet. El rodatge, recorda Bertomeu, "va ser intens", però en manté un gran record. "L'equip es va convertir en una petita família. L'últim dia hi va haver abraçades i alguna llàgrima", apunta. Ara, el metratge ja es troba en fase de postproducció. Rere la càmera hi ha Luisje Moyano, amb una trajectòria prou destacada al gènere. De fet, va fer d'ajudant de direcció del cèlebre Jess Franco al seu últim treball, 'Al Pereira vs. the Alligator ladies' (2012). Un dels seus protagonistes, Antonio Mayans, ha col·laborat a 'La villa del seis'. També hi apareix un altre rostre popular del fantaterror, Lone Fleming.
"Estem esperançats i il·lusionats. És una producció modesta, sí, però haver arribat fins aquí ja és tot un èxit per a un cinèfil com jo", fa constar Bartomeu. L'objectiu és, en uns mesos i si la situació sanitària ho permet, poder organitzar estrenes al territori, i a Barcelona i a Madrid. "Ens agradaria fer rodar la pel·lícula per festivals. De fet, voldríem ser a Sitges, i que passi a formar part del catàleg d'alguna plataforma audiovisual", conclou Bertomeu.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics