Divendres, 22 de Gener de 2021

Les biblioteques municipals expliquen les seves experiències davant diferents professionals

Han participat en les 16es Jornadas Españolas de Información y Documentación (JEID)

22 de Maig de 2019, per Redacció
  • Imatge de la jornada

    Cedida

Les biblioteques municipals de Reus han presentat propostes de bones pràctiques en dues de les jornades professionals de l'àmbit de les biblioteques celebrades aquests dies a Barcelona. Per una banda les 16es Jornadas Españolas de Información y Documentación (JEID), organitzades per la Federació d'associacions de professionals de la biblioteconomia i la documentació a d'àmbit estatal (FESABID), a l'auditori del World Trade Center de Barcelona, on es va presentar un pòster sobre el projecte 'Biblioteca sobre rodes', i per l'altra banda, les biblioteques municipals de Reus, representaven el conjunt de les biblioteques publiques de Catalunya a la taula rodona de la jornada sobre biblioteca escolar del Departament d'Educació.

Sota el lema 'Abriendo puertas', les JEID'19 pretenien reflexionar a l'entorn de tres grans eixos: accés democràtic a la informació, 'hacktivisme' i llibertat d'expressió; lideratge del canvi en l'era digital: competències, habilitats, perfils i nous rols en la informació i documentació, i inversió social: treballar en societat i crear comunitat Va ser al voltant d’aquests grans eixos sobre els quals s'agrupaven ponències, experiències i productes professionals.

Les jornades es celebren bianualment i de manera itinerant a les diferents seus de les associacions professionals. La darrera vegada que es van fer a Catalunya va ser l'any 2003.

A banda d'aquesta convocatòria de tant llarg recorregut, des del Departament d'Educació de la Generalitat i en el context del programa Puntedu de biblioteca escolar, es convocava la 1a Trobada de coordinació de seminaris i grups de treball de biblioteques escolars de Catalunya, amb el lema 'El treball en xarxa: una relació directa de les nostres accions', posava en relació experiències dels diferents centres educatius de Catalunya.

A Reus existeix el seminari de biblioteca escolar que s'organitza entre les biblioteques municipals de Reus i el Centre de Recursos Pedagògics Baix Camp, i té la singularitat d'estar coordinat des de la biblioteca pública, amb un grup estable de responsables de les biblioteques escolars de la comarca. Cada curs preparen la celebració conjunta del Dia mundial de la poesia i conviden a alguna personalitat amb idees innovadores en l'àmbit del llibre i de la lectura per a infants i joves.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges