Dimarts, 19 de Novembre de 2024

Montblanc s'omple de visitants en la represa de la Setmana Medieval

23 d'Abril de 2022, per Reusdigital.cat
  • Una família amb un plànol visitant Montblanc durant la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi

    ACN

Montblanc s'ha omplert de gom a gom aquest dissabte al matí en la represa de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, en una 35a edició que es preveu de rècord. Molta afluència en l'arrencada del primer cap de setmana d'una festa que dura deu dies i en la qual s'hi impliquen prop d'un miler de montblanquins, en un retorn al passat medieval de la vila. El mercat medieval guanya en parades: n'hi ha més d'un centenar. La pluja ha acabat fent acte de presència i un dels actes tradicionals, l''Entrega de la rosa', s'ha hagut de fer a cobert, dins l'església de Sant Francesc, un escenari que els montblanquins no recordaven haver-ho vist mai. Per a l'emblemàtica 'Representació de la Llegenda de Sant Jordi' ja no queden entrades.

Malgrat l'amenaça de pluja, la massiva afluència de visitants fa que l'organització d'aquesta festa medieval sigui optimista amb la seva previsió d'arribar a un rècord de públic en l'edició de la represa. En una festa de finals d'abril, el mal temps acostuma a fer acte de presència en alguns dels dies de la Setmana Medieval i l'associació organitzadora ja està més que acostumada a readaptar el programa.

En aquesta ocasió s'han hagut de suspendre alguns actes puntuals, com la comitiva reial d'entrada a l'ofici a l'església de Santa Maria, si bé la pluja ha respectat la sortida i s'ha pogut desenvolupar amb normalitat. Un dels principals canvis ha estat la reubicació de l''Entrega de la rosa', que sempre es fa al Foradot, un dels portals que confereix una de les millors panoràmiques del recinte emmurallat.

Molts montblanquins asseguraven que era el primer cop que es feia dins de l'edifici de l'església de Sant Francesc, l'equipament cultural de majors dimensions a la vila. L'espectacle ha incorporat enguany dues novetats en el guió: una nova escena amb les candidates a princesa que no van ser elegides -grup batejat com el ball de donzelles-, mentre en el ball de banderes, les noies per primer cop també han lliurat roses als nois, en una edició que vol posar en valor el paper de la dona en l'època medieval.

De fet, en aquesta mateixa línia també s'hi emmarca un nou espectacle, de producció pròpia, que clourà la festa l'1 de maig: 'Dones de Llegenda'. Les entrades als espectacles més emblemàtics es venen a un ritme molt bo. Per a la 'Representació de la Llegenda' ja s'han exhaurit les entrades, en les seves dues sessions, "cosa que no havia passat mai i estem molt contents, la gent en tenia moltes ganes", destaca a l'ACN el president de l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, Matíes Martí.

Aquest dissabte té lloc l'estrena de la 'Cantata teatral de la Princesa i Sant Jordi', un altre dels actes nous en el programa. Anna Cubero i Josep Maria Roca, la princesa i Sant Jordi, elegits en el paper després de superar un procés de càsting, estan emocionats de veure com el poble torna a estar impregnat de l'esperit medieval, ple de gom a gom. "Semblem famosos, tothom es vol fer fotos amb nosaltres", diuen. "Ara a no fer el ridícul quan ens toqui pujar dalt del cavall", li preocupa a en Josep Maria.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics