Diumenge, 24 de Novembre de 2024

​Mussart 2022: Mirar-nos al mirall

03 d'Agost de 2022, per Joel Medina
  • La 14a edició del Mussart arriba el 6 d'agost

    Cedida

Està sent l’estiu de les tornades. L’estiu on s’està podent gaudir de les festivitats de manera presencial i sense restriccions. No obstant això, el Festival Mussart no tornarà, ja que en cap moment ha marxat. Però sí que s’ha hagut d’adaptar. Després d’assolir 2.500 visitants l’any 2019, el 2020 es va haver d’introduir un topall de 200 persones i, el 2021, van assistir-hi 350. La cita és el pròxim dissabte 6 d’agost, a partir de dos quarts de 7 de la tarda.

Enguany, tot i que no hi haurà restriccions aparents, s’ha decidit controlar l’assistència i limitar-la fins a les 700 persones: “Volem ser responsables, tenint en compte el moment que estem vivint d’incendis, ja que la Mussara és un paradís, i no voldríem que, per alguna irresponsabilitat, hi poguessin haver conseqüències”, apunta el director artístic del festival, Francesc Cerro.

Pel que fa a les previsions, des de l’organització es mostren expectants per la quantitat de públic que hi assistirà. Expliquen que el creixement que esperen és més aviat progressiu i calmat després de dos anys estranys. “No sabem ben bé què passarà, potser creixerem d’una manera més racional, en tot cas, divendres al vespre podrem prendre el pols”, apunta Cerro. El preu de l’espectacle és de 5 euros.
 

Foto: Cedida


El Mussart 2022 s’anomena “El món es mou”. “El món està bullint, els canvis i moviments socials que s’estan experimentant són constants, i fins i tot la natura pot esdevenir una metàfora del que està passant”, argumenta Cerro. S’hi veuran reflectides les transformacions socials, culturals, polítiques, religioses, naturals i espirituals que recorren el planeta: “És una espiral que sembla que no s’acabi, i penso que és un moment per fer una reflexió compartida amb els espectadors que vinguin, i amb els que no vinguin també”, expressa.

L’acte es dividirà en quatre fases i tornarà a tenir una durada de sis hores. En primer lloc, Cerro donarà la benvinguda als assistents i farà una petita introducció d’allò que es veurà, s’escoltarà i se sentirà: “La intenció és que mentre els assistents estiguin sopant, o entre els espectacles, el tema de conversa sigui allò que han presenciat”. 

Tot seguit, tindrà lloc la ruta literària per diversos punts de la Mussara. Una ruta que anirà acompanyada d’una novetat. I és que enguany, mentre es produeixi, es durà a terme una actuació de dansa contemporània que guarnirà els poemes. Entre altres, la ballarina Magda Borrull estarà acompanyada de l’actor Bernat Quintana. La tercera part serà l’espectacle principal, on quatre personalitats conegudes al Camp de Tarragona, encapçalades per Joaquim Mallafrè, interpretaran diversos poemes “que són el corol·lari d’aquests canvis socials”, indica Cerro. A més, hi ballarà una de les artistes més reconegudes en l’àmbit europeu, Anna Serra.

 

El Mussart 2022 compta amb un aforament de 700 persones Foto: Cedida



Els textos seran “punyents” i posaran de manifest com, cada cop més, sembla que la societat no vol mirar-se a si mateixa en un mirall. Tot plegat amb l’objectiu, segons Cerro, “d’analitzar el que està vivint la gent i com és capaç d’encaixar tots els inputs que arriben”. Uns inputs que no sempre són positius, especialment en els darrers temps. En paraules de Cerro, “de vegades, l’art té una tendència a fer bonic el que no ho és i, en un moment en què la societat s’està tornant més lletja, des del Mussart s’intentarà fer una radiografia”.

Les xarxes socials com a escut comunicatiu



Instagram, Facebook, Twitter, TikTok i un llarg etcètera han propiciat que la comunicació digital cada cop sigui més habitual. En detriment de la presencial? Tot sembla indicar que sí. Les xarxes socials hi han contribuït, i han creat una imatge projectada que no sempre es correspon amb la realitat. “És tristíssim que amaguem la nostra realitat, la versió que es vol donar a internet no és allò que som, sinó allò que voldríem ser”, comenta Cerro.

Afegeix que “el festival aporta un raonament en positiu sobre aquests temes, pot ser una panacea en aquest moment enaltidor”. Una de les reflexions que s’hi podran trobar és la d’aprendre a tornar a mirar-nos als ulls, per pal·liar les mancances comunicatives que existeixen a la societat actual. Tot plegat en un Mussart 2022 que vol deixar enrere els anys d’incertesa per tal que la música, la poesia i la dansa siguin de nou les protagonistes.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics