Aquest cap de setmana us recomano els suggeridors sons de Songs of Green Pheasant, el projecte personal de Duncan Sumpner, artista i professor d'art de Sheffield (Anglaterra) que combina cançons folk-pop de base acústica amb efectes electrònics gravats. La seva veu suau, que a vegades sembla que desaparegui, facilita també la creació d'unes atmosferes que t'embolcallen fàcilment. Paral·lelament, Sumpner ha col·laborat amb Adam Davenport en un projecte musical anomenat Vibracathedral Orchestra i ha compost amb el músic Oliver Bird.
No és fàcil acceptar que Songs of Green Pheasant és, en realitat, el treball d'un sol home: els instruments estan ben connectats i les harmonies transmeten la sensació que hi ha almenys uns quants músics més.
El 2002, Duncan Sumpner va enviar una cinta gravada amb quatre cançons a Fatcat Records i a la gent del segell discogràfic els va agradar, però sembla que van tenir problemes per posar-s'hi en contacte. Quan ho van aconseguir, el material de la cinta es va convertir en el disc Songs of Green Pheasant (2005).
Un any després, Duncan Sumpner publicaria el miniàlbum Aerial Days, ja en una altra discogràfica, amb registres menys folk i incorporant-hi textures dream-pop i psicodèlia suau. En aquesta línia ha continuat tots aquests anys. El 2007 trauria el disc Gyllyng Street, basat en treballs que havia fet quan estudiava a Cornualla i en el qual rebria la col·laboració de quatre músics. El 2012 tornaria a aparèixer amb el treball Soft Wounds, dedicat a un amic que havia mort. D'aquest disc he tret la cançó del vídeo, titulada "Teenwolf". El 2015, Sumpner publicaria dos treballs en format llibre i CD: Mullock and Moil i Horseflesh, aquest últim dedicat a Vini Reilly, el líder de The Durutti Column. Finalment, el 2020 sortiria a la llum When the Weather Clears, que inclou la bonica cançó "Hello".
Espero que us agradi aquesta música.
Etiquetes:
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics