Dissabte, 27 de Juliol de 2024

Reus gaudeix del matí de Misericòrdia

25 de Setembre de 2022, per Reusdigital.cat
  • Imatge de la Baixada del Seguici al Santuari de Misericòrdia

    Tània Sala

Les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia d'enguany les recordarem, entre altres coses, perquè han suposat la confirmació de la tornada a la normalitat després d'una dura etapa de restriccions sanitàries. Des de primera hora del matí, el passeig i l'entorn del Santuari acullen centenars de veïns que volen sumar-se als actes lúdics i tradicionals de la jornada. La pluja ens ha fet una mica la guitza, però la previsió del temps és (per ara) bona. 


Els devots han pogut accedir al cambril de la Mare de Déu, obert precisament per tal que es pugui venerar la seva imatge. En aquest sentit, cal destacar que enguany hi ha la novetat que el Lleó de Reus s'hi adreçarà i hi pujarà, en un gest que es repetirà cada 18 anys, segons l'acord al qual han arribat els representants del consistori, del temple, i de l'element festiu. 
 

Imatge de la Baixada del Seguici al Santuari de Misericòrdia Foto: Tània Sala



El Seguici, protagonista



Un dels instants més esperats pels petits de casa (bé, i els grans també) ha començat a quarts d'11 del matí, des de la plaça de la Pastoreta, amb la baixada de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia. Un cop al Santuari, la formació hi ha actuat. Més endavant s'ha dut a terme la solemne missa concelebrada presidida per l'arquebisbe de Tarragona, Monsenyor Joan Planellas. L'aportació musical ha anat a càrrec de l’Orfeó Reusenc.

La baixada del Seguici Festiu fins al Santuari ha suposat un esclat de joia entre el veïnat. Els protagonistes han estat Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els nanos, la Mulassa i els gegants, el Carrasclet, el Ball de Sederes, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets, l’Àliga i la Banda Simfònica de Reus. 

De cara a l'hora de dinar, els components dels grups festius gaudiran d'un àpat de germanor. La festa tornarà a la tarda; al vespre, a la recta final de la celebració, el Ball de Diables posarà llum a la foscor durant la baixada i la posterior carretillada. 



 

Imatge de la Baixada del Seguici al Santuari de Misericòrdia Foto: Tània Sala

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Enric22   25 de Setembre de 2022

Bestias de fuego no gracias

En la bajada a Misericordia no puede ser que las bestias que hacen fuego vayan salpicando a todos los que se encuentran mirando el desfile, me parece que sí por la tarde bajan los diablos sería el momento de que éstos dos elementos de fuego se juntaran con los diablos y así se podría hacer por la mañana un gran desfile sin fuego que es muy molestoso

Reportatges