Dissabte, 31 d'Octubre de 2020

El govern remulla, i tu pagues!

01 d'Abril de 2019, per Anna Olivé/ Mònica Pàmies
  • Imatge d'arxiu d'un gos, als passejos

    Reusdigital.cat

El govern de Reus no vol que ens avorrim, després de presentar una ordenança de protecció i benestar animal insuficient i de mínims, ara ens arriba la campanya 'Jo mullo, tu remulles'. No podem callar davant d’aquesta campanya que hem de definir com inútil, desproporcionada, incentivadora de l’abandonament, desincentivadora de l’adopció, repressora, discriminatòria, que ha iniciat el govern municipal en contra dels propietaris o tenidors de gossos de la nostra ciutat. Mentre que la sanció per no remullar una pixada del nostre gos és de 800 euros, la sanció per 'Maltractar animals, si no els produeixen resultats lesius' (considerada infracció lleu) és d’un màxim de 400.

És a dir que, per a aquest govern, és més greu no remullar una pixada que maltractar un animal. Això ho diu tot! On és la proporcionalitat? Aquesta campanya es torna a basar en la repressió i el càstig econòmic, en lloc d'invertir en campanyes educatives i positives. El reforç positiu que, amb experiència extensa, mostra uns resultats efectius i permanents en el temps. Entregar 6.000 botelles serigrafiades amb el logo municipal per remullar els pixats dels gossos és malbaratar diners públics. El govern no té cap pressa a l’hora d’informar sobre el cost d’aquesta campanya, un cost que hauria de fer públic. Denunciem que els diners que s’han malgastat en aquesta campanya s’haurien pogut utilitzar en una de realment efectiva, que afavorís el benestar animal, com per exemple proporcionar xips, vacunacions o esterilitzacions gratuïtes.

Recordem que la Llei catalana de Benestar animal de la Generalitat de Catalunya 2/2008, en la seva disposició addicional 8, diu: “Destinació dels ingressos procedents de les sancions. El departament competent en matèria de medi ambient ha de destinar els ingressos procedents de les sancions per infraccions d'aquesta Llei a actuacions que tinguin per objecte el foment de la protecció dels animals.”

A què s’han destinat els diners de les sancions imposades? Les sancions per no tenir el cens, no portar el xip, no tenir els papers en regla del 'gos potencialment perillós', per portar el gos sense lligar... A les que sumem totes les sancions d’aquesta nova campanya. Totes aquelles sancions que ràpidament anuncien cofois des de govern, on fan un recompte final com si es tractés d’un premi, i que no sabem a quin projecte de protecció animal s’han destinat. Volem transparència!

També és irònic que Medi Ambient regali botelles de plàstic en aquesta campanya i, alhora, reclami responsabilitat a la ciutadania per promoure el residu zero i el reciclatge. Qui vol utilitzar una botella per diluir els pixats del seu gos, té, a la seva pròpia llar, tot tipus de botelles de totes les mides per reutilitzar-les. Guerra interna. Mentre Promoció de ciutat dedica molts recursos públics a atraure turistes i estrangers, Medi Ambient li fa la contra sancionant tot turista amb gos, que clarament desconeixerà la normativa de remullar els pixats. Aquests turistes s’emportaran un record molt punyent de Reus, una sanció de 800 euros, a més de no poder entrar a l’oficina d’informació i turisme amb el seu gos.

Des de la CUP no apostem per campanyes a cop de garrot com les que s’estan fent des del govern, sinó per les campanyes educatives, una educació en positiu, que premiï el bon adoptant d’animal en contraposició a l'irresponsable. Per acabar, agraïments a totes les propietàries responsables d’animals per la seva labor social i la seva sensibilitat en l’adopció o acollida del seu animal.

Adoptar és responsable i aconseguir la integració animal al nostre municipi ha de ser el nostre objectiu, els passos són clars: Civisme, educació i reconeixement.

Anna Olivé i Mònica Pàmies són integrants de la comissió animalista de la CUP de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (4)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pablo Gual  06 d'Abril de 2019

Votamos

Los amos de perros somos limpios. Que haya un par de guarros que no recogen las mierdas y que no limpien las meadas no nos mete a todos en el mismo saco. ¡¡¡¡¡¡ Somos muchos con perro, nos reunimos en el pipican y hablamos de ustedes, estamos indignados y VOTAMOS, no se olviden señores de CIU !!!!!

Antonio  06 d'Abril de 2019

Molt bé!

Em sembla perfecte que sancionin les miccions dels gossos. Hi ha carrers de Reus on el flaire és insoportable, les cantonades de tots els locals i comerços impregnats de les miccions del gossos. 800€ de multa és una manera de educar als propietaris dels gosos.
MOLT BONA MESURA !

Ernesto  02 d'Abril de 2019

La ley es la ley

Todos tienen que aceptarlo, la ley es la ley, los politicos lo han aceptado, son los mejores, en las proximas elecciones hay que seguir botandolos son los mejores gestores, multazo a los dueños de los peros, multazo a las bicis que van por las aceras sin control, multazo a los dueños de los patinetes, multazo a los que rotulan las paredes, multazo para todo, asi señor alcalde se gestiona la ciudad, muy bien

xavi  01 d'Abril de 2019

Aixó no pot ser

Em sembla una rucada posar sancions de 800 € per aquestes coses. Hi han moltes families que amb aixó passen un mes sencer. Al final, uns perque tenen poder i amics influents no paguen , d'altres com que no tenen res tampoc paguen, la classe mitjana ha de pagar per tots...
Els qui tenim gos hem de tenir cura i respecte pels altres, pero no cal que ens vinguin a fer atracaments pel fet de tenir gos