"Cal que anem tots plegats" per reactivar l'economia local. És la recepta de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, per minimitzar els efectes que l'epidèmia de la Covid-19 tindrà en el comerç, les empreses i les famílies de la ciutat. El batlle i la vicealcadessa, Noemí Llauradó, han exposat com s'ha desenvolupat una cimera celebrada aquest dijous i a la qual s'han sumat els representants de diverses organitzacions per identificar quina és la situació actual i consensuar estratègies conjuntes per minimitzar l'impacte de la crisi sanitària "i les seves conseqüències".
'Previsió, proactivitat i consens'
Pellicer ha iniciat la seva intervenció tot subratllant que la cimera ha estat convocada perquè el govern municipal "vol conèixer les necessitats actuals i futures del teixit econòmic de Reus". En aquest sentit, ha indicat que els representants de les entitats que hi han pres part han pogut aportar "la seva visió de la situació actual i consensuar estratègies conjuntes per minimitzar l'impacte de la crisi sanitària i les seves conseqüències". "D'això en dependrà el futur de la ciutat", ha alertat. Per tot plegat ha manifestat que el govern actuarà amb "previsió i proactivitat" per trobar el "consens" entre els actors econòmics de casa nostra.
Per part seva, Llauradó ha volgut transmetre un "missatge de confiança" perquè "ens en sortirem", si bé ha advertit que cal "un pla de xoc" un cop s'acabi l'estat d'alarma. "Hem de fer ciutat i hem de fer més Reus per superar la crisi sanitària i l'emergència social", ha dit, tot instant el teixit local a fer un "front comú" per recuperar l'activitat a les empreses i els comerços. "També pensem en els autònoms, i en els treballadors als quals se'ls ha aplicat un ERTO", ha detallat. En tot cas, ha assenyalat que la recuperació serà "progressiva" i per això ha aconsellat que "estiguem preparats" per tot allò que es pugui produir de cara al futur.
Taules de treball
La vicealcadessa ha agraït la implicació dels participants en la cimera i ha destacat que s'hi ha treballat amb "transversalitat". "Des de l'Ajuntament estirarem el carro, però ens cal l'esforç de tothom", ha conclòs. Abans, i com a primer acord de la cimera, ha avançat que es crearan fins a quatre taules de treball, adreçades a l'empresa, el comerç, l'hostaleria i el turisme, i en les quals es comptarà amb representants de "tots els sectors, els sindicats" i el consistori. "També hi incorporarem els gremis", ha dit finalment.
Diagnosi prou consensuada, agrair la celeritat en emprendre mesures després de l'estat d'alarma i ens han animat a prendre'n més i no aturar-nos. La presidenta de la Unió de botiguers de Reus (UBR), Meritxell Barberà, també ha intervingut a la roda de premsa. Ho ha fet per demanar que tots els actors econòmics "treballem junts" per recuperar l'activitat econòmica.
A la cimera hi han participat representants de la Cambra de Comerç de Reus, la UBR, El Tomb de Reus, l'associació comercial del Pallol, l'eix comercial del passeig de Prim, l'Associació de polígons industrials de Reus (APIR), Pimec, Cepta, el Clúster TIC, La Fira Centre Comercial, els sindicats CCOO i UGT i la Facultat d'econòmiques i empresarials de la Universitat Rovira i Virgili (URV). A banda de Pellicer i Llauradó, i en representació del govern, s'hi han afegit el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats; la regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge, Teresa Pallarès; la d'Hisenda, Mariluz Caballero; i la de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics