Dijous, 20 de Juny de 2024

Basf incrementa lleugerament els seus beneficis el 2014

La companyia preveu per aquest 2015 un augment de les vendes

27 de Febrer de 2015, per Redacció
  • Instal·lacions de Basf a Tarragona

    ACN

Basf ha fet balanç econòmic del 2014, un any en que la companyia va obtenir 74.300 milions d’euros en vendes, un 0,5% més que el 2013. Un símptoma d’això és que en el darrer quadrimestre del 2014 s’ha produït un augment considerable dels beneficis en la sectorial Chemicals i Agricultura Solutions. La nota negativa ha estat la reducció de guanys que durant el mateix període va registrar el segment Oil & Gas, a causa de la caiguda del preu del petroli. De cara al 2015, Basf espera un increment de les vendes i veu possible que l’EBIT (indicador del benefici abans d’interessos i impostos) iguali els nivells de 2014, que ha estat de 7.400 milions.

El president de la Junta Directiva de Basf SE, el Dr. Kurt Bock, ha manifestat durant la conferència de premsa anual de Ludwigshafen (Alemanya) que ‘’hem aconseguit l’objectiu que ens vam fixar per al 2014, o sigui, incrementar els beneficis tot i la decebedora situació econòmica que mostra Europa’’. En concret, Bock ha destacat que ‘’hem augmentat la rendibilitat, hem reforçat encara més el nostre negoci químic tot millorant els nostres marges i mantenim els costos sota control’’.

Els segments que han crescut

Segons informa la companyia, la divisió de Catalitzadors i els segments de Agricultural Solutions i Oil & Gas, van constituir les principals contribucions a aquest creixement. Per la seva banda, els efectes positius dels tipus de canvi (+ 2%) no van poder compensar la disminució en els preus de vendes vinculats principalment al preu del petroli (-4%).

El resultat d'explotació (EBIT) abans de partides especials va experimentar un augment de 40 milions d'euros fins situar-se en 1.500 milions  (quart trimestre de 2013: 1.400 milions). En comparació amb el mateix període de l'any anterior, aquest resultat va acusar un repunt més significatiu en els segments de Chemicals i Agricultural Solution.

Els 74.300 milions d'euros registrats en l'apartat de vendes el 2014 van igualar el nivell comptabilitzat en l'exercici previ (2013:74.000 milions). El 2014, els volums de vendes es van incrementar en tots els segments. Els volums generals van créixer en un 4%, mentre que els preus es van reduir en un 3%, a causa principalment a la important caiguda en els preus del gas i el petroli. Amb tot, els tipus de canvi negatius van atenuar les vendes en gairebé totes les divisions.

Des de Basf també es destaca que el 2014, l'EBIT abans de partides especials créixer en 280 milions d'euros fins a arribar als 7.400 milions d'euros. Finalment, en el capítol d’accions, Bock ha assegurat que ‘’mantindrem la nostra política de dividends, per la qual cosa proposarem un repartiment de 2,80 euros per acció a la Junta General d’Accionistes’’. Aquesta xifra suposa un increment del 3,7% en comparació amb l’any anterior.

La previsió pel 2015

El president de la Junta Directiva de Basf pronostica que "les perspectives del 2015 estan subjectes a importants incerteses’’. Els preus del petroli i les matèries primeres mostren un comportament volàtil igual que els tipus de canvi. Els mercats emergents continuen creixent però aquesta tendència s'ha alentit, i l'economia global s'ha vist perjudicada pels conflictes geopolítics.

No obstant això, Kurt Bock espera que el 2015 "es produeixi un creixement en certa manera més sòlid de l'economia global, la producció industrial i el sector químic que el 2014". Una de les raons que expliquen aquesta tendència és la reducció del preu del petroli.

El Grup Basf preveu que enguany el creixement de l’economia global serà d’un + 2,8%; el creixement de la producció química global (farmacèutiques no incloses) serà d’un + 4,2%; el tipus de canvi mitjà euro/dòlar serà de 1,20 dòlars per cada euro (1,33) i el preu del petroli (Brent) passarà de 60 dòlars als 70 dòlars per barril.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges