Dijous, 11 de Juliol de 2024

El 5, el 13 i el 21: els números més venuts de loteria a Tarragona

17 de Desembre de 2021, per
  • Una administració de loteria al carrer Major de Tarragona.

    Josep M. Llauradó

A cinc dies del sorteig de Nadal les administracions de loteria de la ciutat de Tarragona segueixen tenint cues a les voreres davant dels seus establiments. La sort del dia 22 de desembre segueix incentivant any rere any a grans i joves per comprar un dècim i tornar a encreuar els dits. Isabel Rubio, dependenta de l’administració de loteria Jorge Comas Andreu, a la Rambla Vella,  explica que “aquest Nadal s’està venent més que el passat” i el número més demanat és el 5, “tot i que ja no en queden, va ser el primer que es va acabar”. L’establiment regentat per Ester Vallès, Loteria Minerva, coincideix: “Els dècims acabats en 5 ja són molt difícils de trobar”.

Per altra banda, Beatriz Lozano, propietària de l’administració de Bonavista, on va caure el primer premi el 22 de desembre de l’any passat, afirma que “el número que més agrada és el 7”, que ja ha exhaurit existències. Les vendes, però, són comparables a les del 2020. A més del 13, “el número de cada any”, segons Loteria Minerva, també s’estan comprant els dècims acabats en 21, destaca Isabel Rubio: “A la gent els fa gràcia comprar el número de l’any”.

A l’establiment de la Rambla Vella, Rubio aproxima que “el 80% dels compradors són gent més gran de 50 anys”, de la mateixa manera que Ester Vallès confirma que “la gent gran són els habituals”. És cert, però, que la loteria de Nadal atrau generacions més joves, tal com explica Beatriz Lozano, una propietària que també ofereix la venda de dècims en línia: “Aquestes dates tothom compra loteria, hi ha una mica de tot, els joves també”. Altres establiments, com és el cas de Loteria Minerva, ofereixen la compra de dècims de sortejos diaris mitjançant la seva pàgina web, però no durant les festes de Nadal.

Marc Bosch esperava a la cua de l’administració número 11 de la Baixada de la Misericòrdia: “Acostumo a comprar loteria, tot i que no sempre aquí, on em quedi més a prop; em quedo el primer número que vegi”. Darrere seu, Glòria Ometlla mirava una amiga que demanava al dependent un número per totes les companyes de la feina: “Treballem a l’Ajuntament de Tarragona i cada any ens escapem a aquesta administració per comprar un dècim per cadascú amb el mateix número”, una tradició acordada i que cada Nadal es juga amb un número diferents. Juan Carlos De Diego era l’últim de la filera per entrar a l’establiment, anava a comprar els dècims de l’empresa, i de la mateixa manera que les anteriors “sense cap número en concret”.

Compartint un dècim, el número, canviar cada any o mantenir la tradició de demanar sempre la mateixa data, la terminació de l’any o el número preferit. Sigui com sigui, anar a comprar loteria ja fa anys que és una de les accions més típiques, gairebé tradicionals, els dies previs a les festes de Nadal.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges