Divendres, 16 d'Abril de 2021

El Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp s'ubica a la Cambra de Comerç per treballar conjuntament

17 de Febrer de 2021, per Josep Gallofré
  • D'esquerra a dreta, De la Fuente, Pàmies i Just

    Josep Gallofré

El Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp ubicarà la seva seu social a la Cambra de Comerç de Reus. L'acord, però, també té un component tècnic, ja que la corporació donarà resposta a les necessitats del Gremi i dels seus agremiats. La col·laboració s'ha segellat aquest dimecres al matí amb la presència del president del Gremi, Ramon de la Fuente, el seu tresorer, Xavier Pàmies; i el president de la Cambra, Jordi Just.

En la seva intervenció, De la Fuente, que ocupa el càrrec des de mitjans de l'any passat en substitució del traspassat Joan Cabré, ha subratllat la importància de fixar la seu a la Cambra per donar una nova embranzida a l'entitat amb l'objectiu, també, d'incrementar el nombre d'agremiats. De la Fuente ha realçat "l'ajuda de la Cambra en temes econòmics" i ho ha considerat un "pas important" del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp. El president de l'associació ha destacat que l'aliança permetrà "millorar l'assistència tècnica dels seus representats i dotar de més serveis a l'entitat". L'acte també ha servit per presentar el seu nou logotip, creat pel dissenyador Jordi Romero.

En el seu torn, Xavier Pàmies ha remarcat la importància que tots els forners artesans "tornin a formar part d'un col·lectiu". "Potser ens hem mirat massa el melic durant aquest temps i ara és hora d'anar tots a una", comentava. Actualment, formen part del Gremi 20 forners del Baix Camp.

Conveni amb l'Escola d'Hostaleria de Cambrils

El president de la Cambra, Jordi Just, ha destacat la bona sintonia amb el Gremi, que s'ha posat de manifest en els projectes de la Farina de Mestral o la creació del distintiu Amics de l'Avellana, impulsats conjuntament. D'aquí la voluntat conjunta de realitzar accions de promoció i de difusió que es programaran regularment a l'espai de la Llotja amb l'objectiu de valorar el pa que elaboren els agremiats.

Per a Just, aquest dimecres s'ha signat "un conveni de bones intencions", i ha destacat la semblança de l'acord amb el qual es va fer amb la Unió de Botiguers de Reus fa unes setmanes. "Cal treure profit del potencial de cadascú i l'objectiu és que el Gremi s'estengui almenys pel territori de la Cambra", explicava el president de la corporació.

Una de les primeres iniciatives del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp ha estat un conveni amb l'Escola d'Hostaleria de Cambrils. En aquest sentit, a partir del 25 de febrer s'ofereix un cicle formatiu de grau mitjà de fleca artesana, amb una durada de 600 hores. Tot el pa es farà amb la Farina de Mestral, Poquet, provinent d'Ascó.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges