El pa de Sant Jordi del Forn Sistaré de Reus és el segon millor de Catalunya. En un concurs organitzat pel Gremi de Forners de Barcelona i Panàtics, del qual s'han celebrat quatre edicions, s'hi han presentat uns 50 professionals del país, i els germans Xavier i Tomàs Pamies Sistaré hi han tornat a excel·lir.
"Ens fa una il·lusió especial perquè, des que el reconegut forner Eduard Crespo de la Fleca Balmes de Barcelona va crear el pa de Sant Jordi, al Forn Sistaré mai l’hem deixat de fer, i d’això ja en fa més de 30 anys, quan estàvem formant-nos a l’Escola de Forners de Barcelona i el nostre mestre era el mateix Eduard Crespo”.
El pa de Sant Jordi, que només es fa per la Diada, té la imatge de la senyera tant per dins com per fora. "És un pa molt especial perquè és el resultat d’unir tres pans diferents, el 'nostru', fet amb un pa de formatge emental, que fa les barres grogues, un pa de sobrassada bisbera de Cal Pàmies, que fa les barres vermelles, i un pa de nous que fa els marges”, han exposat els reusencs.
Aquest és un nou reconeixement que s’afegeix als que ja té el Forn Sistaré, que el 2019 va ser reconegut amb La Llesca d’Or com a millor forn de Catalunya, tres estrelles de la Ruta del Bon pa com un dels 80 millors forns de l’Estat, i que el 2016 va guanyar el concurs al millor pa de pagès català i el 2018 va ser segon al Concurs al millor llonguet de Catalunya.
En aquesta edició del concurs també hi ha hagut una categoria per i les escoles d’Hosteleria. La de Cambrils ha quedat en segon lloc.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics