Dimarts, 02 de Març de 2021

El Port creix prop d'un 5% respecte del mateix període de l'any passat

Durant el desembre es van moure més de 2 milions de tones de mercaderies

18 de Gener de 2021, per Redacció
  • Una imatge del Port

    Cedida

El Port de Tarragona creix el desembre de 2020 un 4,9% respecte del mateix període de l'any anterior, fet que s'evidencia amb les 2,47 milions de tones mogudes. El percentatge de creixement del mes de desembre millora més si no es té en compte el carbó i el coc del petroli, situant-se aquest creixement en el 8,2%. Un tràfic que ha reduït molt la seva presència aquest any als molls de Tarragona per l'aplicació de les mesures mediambientals europees quant a producció elèctrica amb carbó. El mes de desembre del 2020 ha estat el quart millor període de l'exercici, després d'una tendència a l'alça iniciada el mes d'agost. En els darrers 4 mesos de 2020, el Port de Tarragona ha experimentat una "inèrcia positiva", millorant dades de l'any 2019, que va ser un any de "rècord",segons apunta l'Autoritat Portuària. 

Signes de recuperació

Els líquids a doll suposen el tràfic que més ha contribuït a la recuperació en aquest últim mes de l'any 2020, per damunt dels resultats obtinguts per sòlids a lloure i càrrega general. Dins de la categoria de líquids a doll són els químics i els adobs els que més presenten un comportament més positiu respecte l'any anterior, amb un increment del 59,7%. El moviment en l'apartat d'altres productes petrolífers és el que més tones ha mogut en l'últim més de 2020 amb 836.299 tones, el que suposa un augment del 34,3%. La càrrega general en contenidors ha augmentat en un 13,9% respecte al desembre de 2019, mantenint uns volums similars a les del mes de novembre. 

Productes energètics, minerals i per a la construcció

Per mercaderies, els productes energètics continuen aportant el pes principal dels tràfics del Port de Tarragona. L'increment positiu en aquest tràfic ha estat d'un 14,5%, sent el gasoil, el fuel i el petroli cru els més destacats. També essalta l'increment del 8,5% en biocombustibles. La sal comuna és una de les mercaderies que ha viscut un increment més important, amb una pujada del 186,9%, motivat principalment per l'abastiment que es realitza en aquesta època de l'any. Els materials de construcció també milloren els seus resultats envers el 2019 gràcies a l'augment del tràfic d'asfalt.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics