Diumenge, 25 de Febrer de 2024

El Port de Tarragona consolida el seu lideratge agroalimentari a la Borsa Interpirinenca de Cereals

Durant el 2018 el Port de Tarragona va moure més de 5,7 milions de tones de productes agroalimentaris i ramaders

13 de Març de 2019, per Redacció
  • Imatge d'un magatzem de cereals

    Cedida

El Port de Tarragona participa a la Borsa Interpirinenca de Cereals de Mollerussa (Lleida), aquest divendres, un punt de trobada de referència del sector que se celebra en el marc de la Fira Agrícola de Sant Josep, un certamen centenari que té lloc durant tot el cap de setmana. Aquest 'networking' reuneix representants dels importadors, productors, grups cooperatius, agències de transport, centrals comercialitzadores, brokers i usuaris de diferents llocs d’Espanya i França, entre d’altres països.

Es tracta d’un certamen amb molta tradició (enguany arriba a la 18a edició) on els participants fan contactes i intercanvis comercials. Paral·lelament al certamen agrícola i ramader, es desenvolupa cada any un ampli i interessant programa de jornades tècniques.

Els objectius del Port de Tarragona en aquesta trobada són augmentar la quota de mercat dels productes agroalimentaris de la infraestructura tarragonina entre els ports espanyols i de la Mediterrània, consolidar el lideratge del Port en aquest sector i incorporar nous productes a granel en l’estructura dels tràfics.

Més de 5,7 M de tones l’any 2018

El Port de Tarragona manté un indiscutible lideratge en el moviment de productes agroalimentaris, tant a Espanya com a la Mediterrània, contribuint a aquesta activitat econòmica gràcies als serveis i infraestructures especialitzats que faciliten la importació.

El moviment de productes agroalimentaris és un dels més destacats al Port de Tarragona, tant pel seu volum, més de 5,7 milions de tones mogudes l’any passat, com per les importants instal·lacions i repercussió econòmica a la zona.

Importació per abastir un important 'hinterland'

El Port de Tarragona rep productes agroalimentaris dels principals països productors com Ucraïna, Romania, l’Argentina i els Estats Units. La distribució d'aquests productes abasta un 'hinterland' molt important, que inclou tot Catalunya, Aragó i gran part de Navarra i de l'est de Castella, on es fabrica el 40% del total de producció de pinsos d’Espanya.

Els productes s’importen a través del Port de Tarragona i, des d’aquí, es transporten a les zones on es fabriquen els pinsos per a l’alimentació animal, com són les fàbriques de Lleida, Saragossa, Girona i, en menor mesura, a indústries de Sòria i Osca.

Les empreses productores de pinsos estan ubicades al hinterland del Port de Tarragona, concretament a la vall de l’Ebre i a Lleida. Anualment, pel Port de Tarragona passen més del 60% de les matèries primeres per elaborar pinsos per a la ramaderia catalana, essent el primer port de l’Estat pel que fa a tràfic de cereals i farines, i també de pinsos i farratges.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics