Dimarts, 26 de Novembre de 2024

El sector financer continuarà reduint oficines i personal a la demarcació de Tarragona

El darrer Observatori de la CEPTA preveu que continuï aquesta tendència i alerta de desaparició de serveis bancaris a les zones rurals

19 de Desembre de 2017, per Infocamp.cat
  • El tancament de l'únic caixer automàtic que hi havia a Cornudella de Montsant va provocar a l'estiu les queixes veïnals i de l'Ajuntament

    Cedida

La Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) ha presentat aquest dimarts el seu Observatori anual dedicat a l'estudi de les tendències en els recursos financers confirma que continuarà el procés de reducció d'entitats, oficines i personal adscrits al sector. El president de CEPTA, Joan Antoni Belmonte, ha alertat de les conseqüències que aquesta tendència suposa sobretot per al sector rural, que es tradueixen en una desertització bancària generalitzada en els municipis més petits, que queden desproveïts de serveis bancaris propers.

Per la seva banda, el cap del Gabinet d'Estudis de CEPTA, Juan Gallardo, ha explicat que el nombre d'entitats financeres a la demarcació de Tarragona ha passat de 28, al principi de la crisi, a 7 actualment. Aquesta contracció de les entitats que ha provocat una reducció del nombre d'oficines, es concentra en l'àmbit rural, ja que més de la meitat de les oficines tancades se situen en els territoris petits. Si aquesta dinàmica es manté, el fenomen de pèrdua de presència d'oficines bancàries i, fins i tot, de caixers automàtics a les zones rurals i perifèriques, es veurà significativament agreujat en el futur. En aquest sentit, els principals damnificats són les persones grans, que es troben en una situació de dependència de la gent més jove i de la tecnologia, una altra de les tendències a l'alça en termes de gestió de serveis bancaris i atenció al client que, tot i tenir aplicacions molt positives, no s'adapta a les necessitats d'aquest sector de la societat.

CEPTA conclou que el procés de transformació que experimenta el sector bancari des de la crisi encara no ha acabat i que es materialitza en la reducció de personal, així com en la implantació de menys oficines més grans, situades en els nuclis financers. També alerten que cada cop serà més difícil accedir als serveis bancaris, ja que la reducció d'actors i oficines posa en risc la competència, la qual cosa implica un encariment del crèdit i els serveis, una tendència que augmentarà en els pròxims anys.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan Anton Carricondo Oyonate  19 de Desembre de 2017

Cap solució, només campi qui pugui!

Qui cony no entén que molts jubilats, discapacitats, malalts, persones sense disponibilitats de desplaçament propi i gent sense recursos no pot accedir als estalvis? La solució deu ser imposar que facin despeses extraordinàries per fer-los més pobres. Quan costa el rescat bancari, els ajuts a les autopistes estatals deficitàries, els sous indignes de centenars de endollats a dit, les despeses inútils en certs apartats dels pressupostos del 'Estado' i de moltes autonomies...? Aquesta és la fórmula per millorar? Amén! Estem amb els afectats per la leptospiròsics!