Divendres, 29 de Març de 2024

El Tomb de Reus vol ser un actor important en la implantació de l'APEU al centre de la ciutat

08 de Juliol de 2020, per Redacció
  • Integrants de l'entitat comercial El Tomb de Reus han valorat el projecte de l'APEU

    El Tomb de Reus/ Twitter

El que fins ara es coneixia com a futura 'llei de les APEU' s'ha convertit, gràcies a l'aprovació per part del Consell executiu de la Generalitat de Catalunya, en un projecte de llei. Comença, doncs, l'última etapa per tal de convertir-la en una normativa de realitat. Un cop arribat al Parlament, el projecte de llei passarà per diverses fases de debat, redacció d'informes i esmenes, dictàmens i aprovació final per part del Parlament. Els terminis per superar la fase parlamentària "són molt variables, així que no es pot saber del cert quants mesos poden passar abans de la seva aprovació final", segons ha assenyalat aquest dimecres a la tarda, en roda de premsa, l'entitat El Tomb de Reus.

I és que "la ciutat de Reus està molt pendent de tot aquest procés des de fa molt de temps i ha sigut una part molt activa a l'hora de fer arribar el projecte de llei fins al Parlament", s'ha indicat. "El Tomb de Reus ha entès, des del primer moment, que la transformació de la zona comercial de l'entitat és la millora manera d'encarar el reptes de futur i d'assegurar la viabilitat del model de comerç del centre de la ciutat", s'ha subratllat en una compareixença al Cafè de Reus.

Què farà El Tomb de Reus durant el procés parlamentari? Tal i com s'ha explicat, l'ens s'encarregarà de redactar una proposta d'estatuts per a l'entitat gestora de l'APEU; crear el projecte de delimitació (plànol zona i locals inclosos); identificar les persones titulars dels drets de possessió dels locals; determinar els coeficients de participació; crear la proposta de conveni amb l'Ajuntament; i redactar el corresponent pla d'actuació.

Un cop s'aprovi la llei, s'ha precisat des del Tomb de Reus, caldrà sol·licitar a l'Ajuntament la creació de l'APEU i aconseguir l'aprovació; sotmetre el projecte acordat a votació i aconseguir el vot favorable de les persones titulars, segons els requeriments de la llei; comptar amb l'aprovació definitiva per part del ple; i constituir l'entitat gestora i subscriure el conveni amb l'Ajuntament.

"La futura APEU del centre de Reus permetrà als establiments del centre de la ciutat disposar de les mateixes eines que ja tenen el Pallol o la Fira", s'ha destacat, ja que "amb els recursos extra que s'obtindran es podran fer més i millors campanyes de màrqueting, millorar la neteja, senyalització o seguretat de la zona, millorar l'ocupació, reduir el número de locals buits, instal·lar lavabos o canviadors per nadons, crear borses de treball o programes formatius especialitzats".

Finalment, des del Tomb de Reus s'ha avançat que el projecte de l'APEU del centre de Reus es finançarà "mitjançant les contraprestacions econòmiques obligatòries i aportacions voluntàries, donacions, patrocinis, aportacions en espècie, subvencions i ajuts de les administracions públiques". 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  10 de Juliol de 2020

Només cal parlar del centre de la ciutat?

Si no es treballa mirant el conjunt del terme municipal ens trobarem en casos com ara el Mercat del Carrilet. No es poden deixar a banda els barris i els voltants. Es poden dedicar els immobles dedicats a locals, en certs punts, a vivendes per persones amb diverses deficiències o problemes. Cal que el Jacint i la junta de la futura entitat visquin els problemes dels barris i voltants del centre.