Aquest dijous, 21 de novembre, l’Auditori Antoni Gaudí de firaReus Events ha estat l’escenari de la gala dels Premis Cambra 2024. L’esdeveniment, organitzat per la Cambra de Comerç de Reus, ha premiat l’esforç i el talent de vint empreses de les cinc comarques que formen el seu àmbit territorial: Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta. Les distincions s’han repartit en quatre categories –Empresa Familiar, Innovació, Internacionalització i Sostenibilitat–, mentre que cinc trajectòries excepcionals han estat reconegudes amb els Premis d’Honor.
En el marc de les distincions territorials, el Baix Camp ha reconegut l’Hotel Rovira de Cambrils com a Empresa Familiar per la seva trajectòria consolidada, mentre que el Parc Astronòmic de Prades ha estat destacat en la categoria d’Innovació pel seu compromís amb l’astroturisme i la divulgació científica. L’empresa Bionte Animal Nutrition, de Reus, ha rebut el premi a la Internacionalització per la seva presència en mercats internacionals, i Verdcamp Fruits, de Cambrils, ha estat reconeguda per les seves pràctiques sostenibles.
Pel que fa a la Conca de Barberà, el premi a l’Empresa Familiar ha recaigut en Espècies Corbella, de Rocafort de Queralt, per mantenir viva una tradició gastronòmica familiar. En Innovació, JSMotorsport de Montblanc ha estat reconeguda per la seva excel·lència en el món de la competició automobilística. Formatges Sant Gil d’Albió ha rebut el premi a la Internacionalització per la seva exitosa projecció en mercats exteriors, mentre que Arbre Team, de Santa Coloma de Queralt, ha estat destacada per la seva aposta pel medi ambient i l’educació en la categoria de Sostenibilitat.
Al Priorat, l’Hotel-Hostal Sport de Falset ha estat premiat com a Empresa Familiar per la seva contribució al turisme i al territori. En Innovació, s’ha destacat Mas Roger, una finca experimental de Cabacés que lidera la recerca en viticultura sostenible. En la categoria d’Internacionalització, Bodega Mas Alta, de La Vilella Alta, ha estat reconeguda per portar els vins del Priorat a mercats internacionals. Finalment, Priorat Natur, també de Falset, ha rebut el premi a la Sostenibilitat per la seva producció responsable i respectuosa amb l’entorn.
En el cas de la Ribera d’Ebre, Agustí Vinaixa, de Móra d’Ebre, ha estat reconegut com a Empresa Familiar per la seva tradició en el sector del moble i la decoració. Mel Somper, de Flix, ha estat premiada en Innovació per la seva capacitat de diversificació i creació de productes apícoles innovadors. En Internacionalització, l’empresa Adobinve, de Benissanet, ha estat destacada pel seu lideratge en el mercat de fruita dolça. Casa March Restaurant, també de Flix, ha estat premiada en la categoria de Sostenibilitat per integrar bones pràctiques mediambientals en el seu servei de restauració.
Finalment, a la Terra Alta, el premi a l’Empresa Familiar ha estat per Mobles Adeba i Masva Events, de Batea, per la seva capacitat de mantenir la tradició moblista i diversificar en el sector d’esdeveniments. Piensos Borràs, de Gandesa, ha estat reconeguda en Innovació per les seves solucions avançades en el sector agroalimentari, mentre que LaFou Celler, també de Batea, ha estat premiada en Internacionalització per la promoció internacional dels vins de la Terra Alta. En la categoria de Sostenibilitat, el Celler Xavier Clua, de Vilalba dels Arcs, ha estat reconegut pel seu compromís amb la producció vinícola sostenible.
A més, s’han entregat cinc Premis d’Honor. El Premi d’Honor de Comunicació ha estat per la Revista Cambrils, pel seu compromís amb la informació local. El Premi d’Honor al Compromís Social ha distingit el projecte solidari SWIM for ELA, mentre que el Premi d’Honor d’Emprenedoria ha recaigut en Biophenolics per la seva innovació en l’àmbit alimentari. Carles Busquets – Fotografia Niepce ha rebut el Premi d’Honor a la Trajectòria Empresarial per una vida dedicada a la fotografia, i Joaquim Llavoré Delcòs ha estat reconegut amb el Premi d’Honor Llotja de Reus pel seu lideratge empresarial.
La gala ha comptat amb la presència del conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, així com del president de la Cambra, Mario Basora; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita.
En el seu discurs, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Mario Basora, ha remarcat la importància del lema de l’edició, 'Impulsem el talent per transformar el futur'. Ha posat en valor la diversitat i la capacitat de transformació de les empreses guardonades i ha insistit en la necessitat d’una nova Llei de Cambres que enforteixi el paper d’aquestes institucions. També ha reivindicat una gestió transparent del Fons de Transició Nuclear per garantir un desenvolupament sostenible a les comarques del territori.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics