Dimecres, 29 de Novembre de 2023

La CEPTA signa un conveni per combatre la morositat empresarial a Catalunya

Les empreses catalanes ocupen els primers llocs en nombre d'operacions impagades (20,5%) i de deutors únics (19,9%)

24 de Març de 2016, per Redacció
  • El cap de gabinet d'estudis de CEPTA, Juan Gallardo, i el president, Josep Antoni Belmonte

    ACN

Catalunya encapçala, al costat d’Andalusia, l'índex més alt de morositat empresarial per nombre d'operacions impagades (20,5%) i deutors únics (19,9%), segons les dades d'ASNEF empresas. Per tal d’ajudar a millorar aquestes xifres, la Confederació Internacional de la Província de Tarragona (CEPTA) amplia l'acord existent amb Equifax, companyia líder en solucions d'informació creditícia sobre empreses i consumidors, perquè les 25.000 empreses associades accedeixin a la informació necessària per prevenir la morositat i millorar la presa de decisions.

El conveni signat per la patronal i Equifax permet que els associats accedeixin al fitxer ASNEF Empresas, un arxiu únic i exclusiu a escala estatal, que proporciona informació de la morositat de les empreses, solvència i crèdit, a més de registrar els impagats que es produeixen entre empreses de qualsevol sector i activitat. Gràcies a aquest conveni, els socis de la confederació empresarial podran prevenir impagats mitjançant l'accés a la informació sobre el grau de solvència dels seus clients i dels morosos, així com vigilar la cartera de clients rebent avisos davant de qualsevol variació que es produeixi. D’aquesta manera, es pretén millorar el recobrament dels impagats.

Actualment, la morositat és la causa del 25% de les dissolucions d'empreses a Espanya; incrementa els costos de finançament i provoca pèrdua de beneficis. L'ús d'ASNEF Empresas ofereix l’accés en línia al fitxer d'informació sobre impagaments, al fitxer d'incidències judicials i reclamacions d'organismes públics, així com a la informació procedent de les publicacions del Butlletí Oficial del Registre Mercantil (BORME).

ASNEF Empresas conté la major base de dades actualitzades de morositat financera i comercial (empreses i autònoms), així com informació dels deutes amb l'administració pública, dades d'incidències judicials i informació del Registre Mercantil. A més, inclou un sistema intel·ligent d'alertes anticipar canvis en la solvència i liquiditat dels clients.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges