Les ruta de la Ganxet Pintxo 2024 ha tingut com a novetat que s'allarga una setmana més, fins al diumenge 26 de maig. Els organitzadors han apostat per no dividir-ho en dos períodes a l'any i allargar aquesta edició. Així doncs, el format ha quedat en una sola data a la primavera i de més durada. El preu és de 4 euros iinclou la tapa i una cervesa.
Amb el lema 'Una explosió de sabors', 33 establiments de Reus s'han sumat a aquesta iniciativa promoguda per la Cambra de Comerç de Reus, amb el patrocini d'Estrella Damm i la col·laboració de l'ajuntament. A tots els locals consultats ressalten la "bona acollida" que té la ruta entre els clients. El balanç fins ara és "positiu" segons la majoria dels restauradors, i sobretot funciona molt bé durant els caps de setmana, els divendres i dissabte, als vespres.
Les tapes són la majoria de carn: de vedella, de pollastre o de porc. També té protagonisme el peix i el marisc. Menció a part la Confiteria Poy, que ha fet un dolç a base de xocolata i taronja. En general, el criteri comú per fer-los ha estat la creativitat.
El Forn Sistaré fa set anys que participa en aquest esdeveniment i destaca que el públic enguany "ha estat molt variat", com també ho diuen des del restaurant Batticuore, que hi participa amb la tapa 'Brocheta Turia'. En la mateixa opinió, coincideix Cal Gallissà, que ha volgut fer una tapa adreçada "a tots els públics", batejada amb el nom de 'La tàrtara'.
El restaurant La Lleona ha notat la millora de clients respecte de l'edició anterior i una ampliació de públic entre els més joves. Per la seva banda, Nipo Sushi, que fa tres anys que està en la ruta, destaca que al seu local venen nous clients, d'edat més adulta, per tastar una tapa "que no és típic" Li han posat el nom de 'Ebi alvocat'.
La Presó, que hi participa des dels seus inicis, fa la tapa 'Bao oriental' pensant en els seus clients habituals, amb una aposta "informal i diferent". El restaurant Abrasa'm ha ampliat la seva clientela des que hi forma part i constata que al seu local funciona la tapa 'Entranya mediterrània' "quasi cada dia".
"Tot suma, i aquesta iniciativa gastronòmica també". Així ho resumeixen des del Museu del Vermut, que hi són des de l'any 2014 i no tenen la sensació d'ampliació de clients, però sí de feina, "als caps de setmana a la nit, sobretot".
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics