Dilluns, 18 de Novembre de 2024

La Ganxet Pintxo mantindrà el model actual: una edició per any

Els 33 establiments participants han servit més de 22.000 tapes durant les tres setmanes que ha durat la ruta

27 de Maig de 2024, per Reusdigital.cat
  • S’han aconseguit 490 donacions de sang, 26 donacions de plasma i 20 persones registrades com a donants de medul·la òssia

    Tània Sala

La Ganxet Pintxo 2024, l'única edició que hi haurà enguany, ha comptat amb una participació per part de la ciutadania que els organitzadors qualifiquen "d'èxit" i, per tant, d'ara en endavant, es mantindrà el model actual: organitzar tan sols una edició de la ruta gastronòmica a la primavera i prescindir de l'edició a la tardorenca. Els 33 establiments que han format part en aquesta 23a edició han servit més de 22.000 tapes durant les tres setmanes que ha durat la ruta.

Així doncs, la nova fórmula de fer una única edició aquest any, allargant la seva durada una setmana, ha permès incrementar el nombre de persones que han participat en la ruta i ha resultat "molt profitosa" per als restauradors. D’aquesta manera, es confirma l’aposta de la Cambra de Comerç de Reus i Estrella Damm per concentrar els esforços en l’edició de primavera de la ruta de tapes de Reus.

 

La millor tapa

 

Pel que fa a les votacions que es podien fer a través de la web de Gastronosfera per escollir la millor tapa de la Ganxet Pintxo de Primavera 2024, els votants han coronat com a guanyador a Grillats Reus BBQ, amb el Ganxetaku Grillat, una tortilla de blat de moro farcida de costella esfilagarsada i caramel·litzada, amb formatge, alvocat, tomàquet, ceba vermella i coriandre, amanida amb un raig de llima i salses mexicanes, i acompanyada d’un gotet de Michaela Grillada. Així, aquest restaurant ha estat el guanyador d’un estand a la zona gastronòmica de la fira Reus Viu el Vi, que se celebrarà del 7 al 9 de juny.

En segona posició ha quedat el restaurant El Castell, amb la tonyina marinada, una piadina amb base de guacamole i farcida de tonyina marinada amb reducció de vermut de Reus, acompanyada d'avellanes.

El tercer lloc se l’ha endut el Buana, amb la Rustic Smash Burger, una Smash burger de vedella d'Alaforla amb salsa MC Buana, un toc de vermut de Reus i formatge cheddar.

La quarta posició ha estat per a l’As de Copes, amb l’As Tartufatta, pa de vidre amb base de ceba caramel·litzada, pollastre trossejat, xampinyons, salsa de tòfona i un cruixent de parmesà.

El cinquè classificat ha estat La Lleona, que presentava un caneló de foie gras i trufa, un caneló farcit de pollastre recobert de salsa de tòfona blanca i foie-gras caramel·litzat.

 

Donacions de sang

 

La Ganxet Pintxo ha continuat, en aquesta edició de primavera, la històrica col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits de l’Hospital de Sant Joan articulant una campanya extraordinària de donació de sang. 516 persones han participat en aquesta campanya i s’han aconseguit 490 donacions de sang, 26 donacions de plasma i 20 persones registrades com a donants de medul·la òssia, fent que més de 1.496 pacients surtin beneficiats amb aquestes donacions.

La Ganxet Pintxo s’ha convertit, després de 23 edicions, en una ruta completament consolidada i un dels esdeveniments gastronòmics més esperats del territori. Vist l’èxit de la fórmula d’enguany, aquesta continuarà en les pròximes edicions, concentrant tots els esforços en una sola edició anual de la ruta de tapes de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics