Diumenge, 16 de Juny de 2024

La plaça Corsini acull el cap de setmana una fira de l'oli nou amb «bona producció»

22 de Novembre de 2021, per Josep Maria Llauradó Serra
  • Eusebio Alonso (Banc d'Aliments de Tarragona), el regidor de Comerç, Dídac Nadal, Antoni Galceran (DOP Siurana) i Raül Font-Quer (Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre).

    Josep M. Llauradó.

Aquest divendres 26 i dissabte 27 de novembre arriba a Tarragona la 21a festa de l'Oli Nou de la DOP Siurana. Un total de 19 productors de la denominació d'origen participaran d'un esdeveniment que, segons el president del consell regulador, Antoni Galceran, serà "semblant al de 2019", a excepció de les mesures de seguretat com les mascaretes, la reducció dels tastos o la distància de seguretat.

Una plaça Corsini envoltada per 24 parades comptaran amb la "il·lusió renovada" d'una cita que l'any passat no va faltar, això sí, amb condicions diferents a les actuals. Showcookings, tallers, sortejos i fins i tot ball és el que li espera al visitant en una cita que compta amb la col·laboració del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i de Sant Isidre, que amb un benenar infantil divendres 26 a dos quarts de sis de la tarda donaran el tret de sortida a tota l'agenda del cap de setmana.

La fira va encaminada a donar a conèixer i fomentar la venda del "producte de proximitat" de l'oli produït a la demarcació de Tarragona. Alhora que se celebrarà la fira a Tarragona, també n'hi ha una altra a Reus, des del passat 12 de novembre i fins al dia 30. Aquest, segons Antoni Galceran, president de la DOP, està sent d'una "qualitat molt bona" i esperen assolir els 6,4 milions de quilos d'oli, una xifra que es posiciona per sobre de la mitjana.

El Banc d'Aliments hi participarà fent el gran recapte


Per la seva banda, un dels altres agents implicats és el Banc d'Aliments de Tarragona, que dissabte a dos quarts de dotze del migdia serà el protagonista d'un vermut solidari. Enguany el Banc d'Aliments està atenent a més de 43.000 persones de la demarcació, una xifra molt per sobre a la de 2019 (26.655) i de 2020 (32.100). 

Segons ha assenyalat el seu president Eusebio Alonso, la pandèmia ha impulsat la caritat i la implicació dels voluntaris, que cada dia reben prop de 40.000 quilos de menjar, que reparteixen a 156 institucions.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges