El sector de l'hostaleria assegura que no podrà aguantar tot l'hivern amb les condicions actuals (només es pot obrir de dos quarts de 8 a dos quarts de 10 del matí i d'1 del migdia a dos quarts de 4 de la tarda) i ha reclamat compensacions per fer front a les restriccions. "El nostre sector no pot estar a l'expectativa de l'evolució de la pandèmia i de la implantació de les vacunes sense compensacions. Ja hem comprovat que no som Alemanya", s'assenyala un comunicat conjunt de cinc entitats, gremis i federacions de la restauració, en què posa l'exemple del Pirineu, "un territori fràgil que veu amb indignació com una temporada de neu excel·lent se'n va en orris".
En un comunicat conjunt de la Federació Intercomarcal d'Hostaleria i Restauració i Turisme (FIHRT), el Gremi de Restauració de Barcelona, Hostaleria de Lleida, la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona i l'Associació d'Empresaris de l'Hostaleria de Tarragona, el sector assegura que en el seu cas "incideix molt poc amb el nombre d'afectats" i es pregunta per què han de "continuar sacrificant una activitat econòmica amb aquesta contundència inútilment".
En aquest sentit, exigeixen "accions més precises" com reduir al mobilitat només a grups de riscos o infectats, en la línia d'altres països, i adoptar altres models que permetin combinar la lluita contra la pandèmia amb el manteniment de l'activitat econòmica. D'altra banda, també demanen reunions periòdiques amb el Govern i que "es deixi de criminalitzar al sector".
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics