Crítics gastronòmics, periodistes i professionals de l'hostaleria i la salut han participat aquest dimecres a Cal Massó en un maridatge gastronòmic organitzat pel Centre de desenvolupament de l’oli (CDO), "amb l’objectiu de donar a conèixer i promocionar els Premis CDO 2018. El regidor de Medi Ambient i Ocupació en funcions, Daniel Rubio, i el diputat provincial Sergi Pedret, han presentat l'acte.
En el marc de la jornada, el cuiner Vicent Guimerà, del restaurant l'Antic Molí d'Ulldecona, ha ofert una demostració de cuina en directe en què ha maridat l'oli d'oliva verge extra del territori amb productes de proximitat. Han estat el propis productors els que han presentat els olis guanyadors de la darrera convocatòria dels guardons.
Els distinguts han estat la cooperativa Falset-Marçà (pel seu oli fruitat verd amarg); Unió Origen SCCL - Molí Terra Alta (Premi oli fruitat verd dolç); i Olis Solé de Mont-roig del Camp (Premi oli fruitat madur). La cap del Panell de tast oficial d'olis verges d’oliva de Catalunya del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Àngels Calvo, ha guiat el tast dels olis guanyadors dels Premis CDO 2018.
El panell es va crear l’any 1997 per realitzar anàlisis organolèptiques d'olis d'oliva verge a sol·licitud del sector, de les administracions i de particulars. Actualment té la seva seu a l’Estació Enològica de Reus.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics