Dilluns, 15 d'Abril de 2024

Neix Covestro, l'antiga Bayer MaterialScience

La companyia de materials d’altes prestacions, amb seu a la Canonja, preveu cotitzar en borsa a mitjans de 2016

01 de Setembre de 2015, per Redacció
  • El president del Consell d'Administració de Covestro, Patrick Thomas

    Cedida

Un dels principals fabricants de polímers del món passa a tenir una nova identitat. A partir d'aquest dimarts, 1 de setembre, Bayer MaterialScience operarà sota el nom Covestro. L'empresa és ara legal i econòmicament independent, però seguirà sent una filial de Bayer AG al 100%. La intenció de Bayer és que Covestro cotitzi en borsa a mitjans de 2016, com a molt tard, per així centrar-se exclusivament en el seu negoci de ciències de la vida. Tal i com ha declarat Patrick Tomas, CEO de Covestro, "la independència ens permetrà potenciar els nostres punts forts amb més rapidesa, eficàcia i flexibilitat enfront de la competència mundial".

Covestro compta amb un logotip nou i colorit, a més d’una visió també nova: "Fer del món un lloc millor". En paraules de Thomas: "Complim amb aquesta visió inspirant innovació i impulsant el creixement a través de tecnologies i productes que beneficiïn la societat i redueixin l'impacte al medi ambient". La marca treballa amb indústries clau de tot el món, com l'automobilística, la construcció i l'electrònica, així com les indústries relacionades amb el mobiliari, els articles esportius i el sector tèxtil. Amb els seus productes i solucions d'aplicacions, la companyia ajuda a donar resposta als grans reptes actuals, des del canvi climàtic i l'escassetat de recursos, l'augment de la mobilitat i la urbanització, fins al creixement de la població i el canvi demogràfic.

Productes versàtils per a indústries clau

Els productes de Covestro inclouen matèries primeres per a escumes de poliuretà d'alta qualitat que, en forma d'escumes flexibles, s'utilitzen principalment en mobiliari, matalassos i seients d'automòbils, mentre que, en forma d'escumes rígides, serveixen per aïllar edificis i equips de refrigeració. L’empresa també produeix policarbonat plàstic d'alt rendiment, un material molt versàtil que s'utilitza en components d'automoció, estructures de sostre o dispositius mèdics, entre altres aplicacions. La cartera de productes la completen els productes químics especialitzats, incloent matèries primeres per recobriments, adhesius i pel·lícules.

Covestro compta amb un Consell d'Administració format per quatre membres. Els membres del consell, presidit per Patrick Thomas, CEO de la companyia, el completen Frank H. Lutz (Director Financer i Laboral), el Dr. Klaus Schaefer (Producció i Tecnologia) i el Dr. Markus Steilemann (Innovació).

La Canonja, seu social de Covestro

Covestro compta amb un equip de prop de 330 professionals que es reparteixen entre els dos centres de treball de la companyia a l’Estat espanyol, ubicats a Tarragona i Barcelona (Zona Franca). La direcció de la companyia ha decidit traslladar la seu de Barcelona a la Canonja (Tarragonès), que des d'avui passa a convertir-se oficialment a la seu social de Covestro a Espanya. La fàbrica de Covestro a Tarragona és un dels punts de referència dins de la indústria química espanyola, aquí es troben la planta de MDI, dedicada a la producció d'isocianats (producte previ per a la fabricació de poliuretà), i la Casa de Sistemes, especialitzada en la fabricació i comercialització de sistemes de poliuretà, que actualment dóna servei a més de 12 països.

La fàbrica de Barcelona (Zona Franca) es dedica a la fabricació de resines per a tots els sectors industrials, amb especialitat en el desenvolupament de productes per a la fusta, i la producció de recobriments i tractaments de tèxtils i teixits. Aquí es troben la divisió de CAS, que comprèn els departaments comercial, Product Supply Management i Application & Technology Development; el laboratori de sistemes aquosos per a vernissos i pintures, que actua com a Customer Center, donant suport global a les activitats de CAS; i l'àrea d'Administració.

Per la seva banda, Jesús Loma-Ossorio, director general de Covestro per a la regió d’Ibèria, ha afirmat que "crec fermament que es tracta d'un canvi molt positiu per a nosaltres. Com a empresa independent, podrem concentrar-nos exclusivament a la nostra àrea d'activitat i, per tant, reforçar la nostra posició en els mercats global i local". I ha afegit: "Comptem amb unes instal·lacions modernes i perfectament equipades i un equip de professionals d'alt nivell que, unit a la nostra experiència acumulada en el sector, ens permet ser optimistes respecte al nostre futur".

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics