Diumenge, 07 de Març de 2021

Repsol ofereix cursos formatius i d'inserció laboral al Complex Industrial de Tarragona

Més del 70% dels alumnes d'aquests cursos esdevindran operadors de planta química de l'empresa

04 de Maig de 2017, per Redacció
  • Imatge d'arxiu d'una aturada de Repsol

    Cedida

Repsol convoca dues ofertes formatives que donen l'oportunitat als alumnes de formar part de la Borsa de Treball del Complex Industrial de Tarragona. Amb l'objectiu d'impulsar la formació laboral al Camp de Tarragona, l'empresa química ofereix aquestes accions formatives, en què els participants duran a terme activitats d'operació, control i vigilància i, a més, es responsabilitzaran de les persones i els equips de l'àrea de treball a càrrec seu. Però l'oferta no es limita només a formar part de la borsa de treball del complex industrial, sinó que Repsol també ofereix possibilitats de desenvolupament professional i formació contínua a càrrec de l'empresa.

En aquest sentit, hi ha dues línies de formació depenent d'on provenen els alumnes. Pel que fa al curs de Formació Ocupacional en Química Industrial, els alumnes provenen de l'atur i cursaran una línia de formació professional integrada dins el programa del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Aquesta modalitat de formació professional integrada és possible gràcies a l'acord entre la iniciativa privada, l'administració laboral i l'administració educativa. Aquest curs tindrà una durada de 10 mesos i té una part teòrica i una de pràctica.

En relació als alumnes de cicle formatiu de grau superior en modalitat Dual en Química Industrial, obtindrien el títol de grau superior en Química Industrial. Aquest curs també compta amb una part pràctica i una de teòrica, però la durada és de dos cursos escolars. El cicle s'impulsa des de la Generalitat i Repsol amb l'objectiu de formar persones en el camp professional de la Química i respondre a les necessitats de personal qualificat que demanda aquest centre productiu.

La Formació Professional Inicial amb model dual permet que l'alumne compagini la formació al centre docent i l'activitat productiva en una empresa relacionada amb la titulació que està cursant. En la Formació Professional Dual l'empresa assumeix protagonisme i s'implica en la formació dels alumnes a través de la seva participació en les adaptacions curriculars.

Es preveu que més del 70% dels alumnes d'aquests dos cursos acabin formant part de la plantilla de Repsol, com a operadors de planta química. Des dels inicis d'aquests cursos, cap a finals dels anys 90, 847 alumnes els han cursat amb èxit. Actualment, 583 d'ells formen part de la plantilla de Repsol. Els interessats poden inscriure's a través del formulari de sol·licitud disponible al web de Repsol; el termini per a les inscripcions a ambdós cursos finalitza el 9 de maig i les classes s'iniciaran al setembre.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics