Aquest matí de dijous s’han tret de l’aigua 200 àmfores i submergit 100 àmfores de vi a les aigües del Port Tarragona, concretament en front del parc subaquàtic de la Societat d’Exploracions Submarines (SES). Una acció que s’emmarca dins d’un projecte vitivinícola que submergeix cada cert temps, vins, olis i vermuts del territori a diferents profunditats d’entre 8 i 23 metres. Les 200 àmfores que s’han recuperat de sota l’aigua van ser submergides el passat novembre de 2021, fruit d’una segona immersió d’aquest projecte i que ha realitzat la seva tercera immersió aquí a aigües de Port Tarragona per col·locar-ne 100 més.
Aquesta tercera immersió a Port Tarragona és part d’una iniciativa vitivinícola que porta a terme l’empresa S’Àmfora, on els seus responsables determinen que l’evolució dels vins sota l’aigua en moviment i amb la pressió de la profunditat és molt més ràpida que al celler. Dos mesos en àmfora sota el mar equivaldria a quatre mesos en ampolla a terra, segons aquesta empresa.
S’Àmfora ja porta al voltant d’una quinzena d’immersions al voltant de tot el territori. Els vins submergits a l’Escullera del Port estan a una profunditat d’entre 18 i 23 metres. Cada àmfora està omplerta d’aproximadament 0,75 litres de vi; per tant, ara s’han recuperat uns 150 litres aproximadament. Uns vins que durant 12 mesos han estat influïts per l’energia biodinàmica, energia de la lluna, les marees, les onades i les corrents de la mar. Condicions que oscil·len de forma lenta i suaument al voltant del vi. Aquest entorn fa que el vi evolucioni de manera positiva en un termini de temps més curt, afectant l’aroma, i creant vins madurs i més arrodonits amb sabors intensos amb una major intensitat cromàtica i aromàtica.
Xavier Belda, mariner mercant i un dels impulsors del projecte de l’empresa s’Àmfora, ha dit que "els vins evolucionen i es refinen abans en àmfores sota el mar que en les convencionals ampolles". “El vi en àmfora marina envelleix més ràpidament que en terra ferma i li atorga unes condicions organolèptiques molt diferents gràcies a un procés d’immersió que el preserva totalment de la llum i n’afavoreix la seva recirculació amb un moviment constant sota el mar”, ha assenyalat.
Aquesta tercera immersió a Port Tarragona és part d’una iniciativa vitivinícola que porta a terme l’empresa S’Àmfora, on els seus responsables determinen que l’evolució dels vins sota l’aigua en moviment i amb la pressió de la profunditat és molt més ràpida que al celler. Dos mesos en àmfora sota el mar equivaldria a quatre mesos en ampolla a terra, segons aquesta empresa.
S’Àmfora ja porta al voltant d’una quinzena d’immersions al voltant de tot el territori. Els vins submergits a l’Escullera del Port estan a una profunditat d’entre 18 i 23 metres. Cada àmfora està omplerta d’aproximadament 0,75 litres de vi; per tant, ara s’han recuperat uns 150 litres aproximadament. Uns vins que durant 12 mesos han estat influïts per l’energia biodinàmica, energia de la lluna, les marees, les onades i les corrents de la mar. Condicions que oscil·len de forma lenta i suaument al voltant del vi. Aquest entorn fa que el vi evolucioni de manera positiva en un termini de temps més curt, afectant l’aroma, i creant vins madurs i més arrodonits amb sabors intensos amb una major intensitat cromàtica i aromàtica.
Xavier Belda, mariner mercant i un dels impulsors del projecte de l’empresa s’Àmfora, ha dit que "els vins evolucionen i es refinen abans en àmfores sota el mar que en les convencionals ampolles". “El vi en àmfora marina envelleix més ràpidament que en terra ferma i li atorga unes condicions organolèptiques molt diferents gràcies a un procés d’immersió que el preserva totalment de la llum i n’afavoreix la seva recirculació amb un moviment constant sota el mar”, ha assenyalat.
Etiquetes:
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics