Dijous, 06 de Maig de 2021

A El Cachirulo de Reus en el seu quarantè aniversari

28 d'Abril de 2014, per Francisco Santana Campos
  • El Centre Aragonès El Cachirulo de Reus

    Albert Sas

Quaranta anys contemplen al Centre Aragonès El Cachirulo de Reus. Les primeres pedres es van començar a consolidar l'any 1974 quan un grup reduït de persones ens reuníem amb l'única finalitat de recordar la nostra terra on deixem amics d'infància, família, poble i costums. I així, en aquestes reunions periòdiques al voltant d'una taula i bon menjar va néixer la Penya El Cachirulo on les xerrades, els records i el cant de la jota eren imprescindibles.

La Penya es va anar transformant en un centre cultural i recreatiu de prestigi, estimat, reconegut i conegut en el seu entorn territorial en anar integrant persones i famílies que desitjaven ajudar a conservar i promoure els costums i el folcklore de la nostra estimada terra aragonesa; aconseguint enfortir el nostre patrimoni cultural i difondre el nostre aragonesisme.
 
I així va néixer el Centre Aragonès El Cachirulo. Centre en el qual les nostres successives juntes directives amb sentit de responsabilitat i bon fer han sabut mantenir com a llar regional, on els que formem aquesta gran família, hem harmonitzat amb manifesta delicadesa la idiosincràsia catalana amb les nostres arrels aragoneses, respectant, i fins i tot barrejant, les dues tradicions amb la satisfacció d'una convivència fraternal. I precisament aquesta convivència fraternal, acompanyada pels nostres fills i néts nascuts en aquesta beneïda terra, han estat l'essència, l'esperit i la supervivència del nostre Centre.
 
Amb la commemoració d'aquesta efemèride, vull agrair i reconèixer la tasca de totes aquelles persones que desinteressadament han treballat i segueixen fent-ho perquè el nostre Centre segueixi viu i estigui valorat en la nostra ciutat i entorn territorial. I als que ens han anat deixant en el camí de la vida, un emotiu i emocionat record.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics