Diumenge, 02 de Juny de 2024

4.500 veïns de Vila-seca usen la targeta «VilaCard»

27 d'Agost de 2022, per
  • Castell de Vila-seca

    Jonathan Oca

Al gener, l’Ajuntament de Vila-seca va posar en funcionament al municipi la nova targeta ciutadana VilaCard i una versió per als més joves, VilaCard Jove, adreçada als menors de 30 anys. La targeta ciutadana ofereix a les persones empadronades "un conjunt de serveis i avantatges" com, per exemple, accés a l’autobús urbà sense cost afegit, accés als equipaments i a les exposicions del Castell i del Celler de Vila-seca, així com un 30% de descompte en l’accés al parc aquàtic Aquopolis de la Pineda.

A data d’avui, aquest servei compta amb gairebé el 20% de la població empadronada, concretament 4.505 usuaris, dels quals 1.485 corresponen a persones que utilitzen la VilaCard Jove i 3.010 que fan ús de la VilaCard per adults.

La targeta ciutadana "incorpora i utilitza tecnologies disruptives i pioneres", com ara la tecnologia Blockhain i la tecnologia Phygical, a més d’oferir un servei de xat online en directe, concretament la Pineda Xat en directe, disponible en horari d’atenció de l’ajuntament "per tal de resoldre els dubtes", segons fonts municipals.

​La tecnologia Phygical, incorporada a la targeta Vilacard, permet obtenir dades en temps real i històric del moviment i flux de visitants i turistes a les zones del Castell de Vila-seca i al llarg de la ruta del bus urbà (La Plana, Vila-seca i la Pineda). Per la seva banda, la tecnologia Blockchain permet "portar un registre segur, descentralitzat, sincronitzat i distribuït" de les operacions digitals, sense necessitat de la intermediació de tercers.

VilaCard "no és un simple carnet, sinó que enfoca i adreça a la ciutadania de Vila-seca cap al concepte de Smartcity", s'ha fet constar des del constori. El projecte, s'ha subratllat, ha estat possible gràcies a la col·laboració públic i privada entre l’Ajuntament de Vila-seca, el Laboratori SmartCatalonia de la Generalitat de Catalunya i l’empresa Seeketing.

 
Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges