Dimecres, 20 de Gener de 2021

Alejandro Fernández serà el nou portaveu del PPC al Parlament en substitució de Millo

El fins ara primer tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tarragona deixarà els càrrecs el 29 de novembre

21 de Novembre de 2016, per ACN
  • Alejandro Fernández, en una imatge d'arxiu

    ACN

El diputat del PPC, Alejandro Fernández, serà el nou portaveu del PPC al Parlament, en substitució d'Enric Millo que aquest matí ha pres possessió com a nou portaveu del govern espanyol a Catalunya. El coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, ha explicat que la decisió s'ha pres per unanimitat aquest dilluns i ha defensat que la figura de Fernández "encaixa" en la filosofia del partit i ha destacat que és una persona que "no té por de dir què pensa". El propi Fernández ha dit que vol ser "profundament fidel al sentit més profund del parlamentarisme polític" i ha emfatitzat que la tasca del Parlament és "legislar" i la de l'oposció fer una tasca de "control i fiscalització de l'acció de govern". Fernández ha anunciat que es dedicarà exclusivament a la nova funció i per això deixarà les seves funcions a l'Ajuntament de Tarragona, on és fins ara el primer tinent d'alcalde.

Albiol ha explicat que la marxa de Millo a la Delegació del govern espanyol obligava a reestructurar el grup parlamentari i ha apuntat que per prendre la decisió, que ha assegurat que no ha estat fàcil, ha tingut en compte valoracions polítiques i territorials. Finalment, ha presentat una proposta en que Fernández serà el portaveu i Santi Rodríguez i Esperanza García continuaran sent els portaveus adjunts, proposta que ha estat aprovada per unanimitat.

Albiol ha assegurat que l'equip confeccionat és "molt potent" i permetrà seguir aprofundint en l'objectiu d'aconseguir que el PPC es converteixi "en el partit referent de la majoria de catalans que no són independentistes ni nacionalistes". Ha assegurat que Fernández "encaixa amb aquesta filosofia" i ha destacat que és un persona amb "idees molt clares, conviccions profundes i que defensa les seves idees caigui qui caigui, més enllà de les conseqüències que pugui portar".

Ha dit que és un "actiu important" en un moment en que calen "equips de persones que no tinguin por de dir com pensen i què pensen del que s'està vivint a Catalunya" per tal d'aconseguir un "perfil propi". Aquesta tasca del partit, que ha de ser territorial i política, ha de servir per reforçar la tasca institucional que ha dit que es farà des de la Delegació del govern espanyol.

Per la seva banda, Fernández ha assegurat que es posa al capdavant del grup parlamentari amb la voluntat de mantenir una continuïtat amb la tasca feta per Millo i seguint el projecte polític que ha dit que defineix Albiol i que ha resumit en "la construcció d'una alternativa al nacionalisme tenint clar que el PPC ha de ser la casa comuna de tots els que se senten catalans i espanyols".

Més enllà d'aquesta continuïtat, ha dit que "cadascú té el seu estil" i que el que ell voldria és treballar amb el "sentit més profund del parlamentarisme". Així, ha reblat que els governs tenen unes responsabilitats i els parlaments unes altres i ha recordat que la tasca d'aquests últims és legislar. Ha afegit que els parlament són "el temple de la batalla pacífica de les idees" i ha dit que han de ser capaços de defensar els principis i valors "de manera desacomplexada i orgullosa". Aquests valors són per a ells "irrenunciable" però ha dit que això "no és incompatible amb el fet d'arribar a acords amb altres forces polítiques".

A resposta de preguntes dels periodistes, ha dit que el Parlament és l'àmbit on es poden parlar "totes les idees" i ha denunciat que sovint són les idees que defensa el PP les que s'han intentat "silenciar" i tractar com a "tabús". En tot cas, ha assegurat que la seva voluntat és establir debats "respectuosos" i "apassionants".

En ser preguntat sobre la judicialització de la política, ha contestat que la seva tasca es la de parlamentari i no la de jutge i ha reivindicat la separació de poders i de les tasques de cada institució. "Nosaltres som parlamentaris, el que hem de fer és legislar, fiscalitzar acció govern i debatre alternatives des de la nostra visió del món", ha declarat.

Deixa els càrrecs a l'Ajuntament de Tarragona

El nou portaveu del grup parlamentari ha declarat que aquesta nova tasca és la més apassionant que ha tingut i ha explicat que requereix dedicació exclusiva, motiu pel qual deixarà les seves responsabilitats al capdavant de l'Ajuntament de Tarragona el proper 29 de novembre, un cop fet el ple de pressupostos. Fernández ha explicat que ja ha comunicat la decisió a l'alcalde de la ciutat, Josep Félix Ballesteros, i ha assegurat que això no afecta l'acord de governabilitat entre PSC i PPC.

En un comunicat, l'equip de govern municipal ha felicitat Fernández per la nova etapa i ha assegurat que l'acord de govern "es manté en tots i cadascun dels seus punts i amb els principis que el van fer possible". Ha recordat que es tractava d'un "acord de ciutat i no de persones ni de partits que proporciona estabilitat política, consens i solidesa institucional". Per últim, destaca que la nova tasca que assumeix Fernández el situa "com el tarragoní amb el càrrec de més rellevància i capacitat d'influència al Parlament".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Xollador  22 de Novembre de 2016

Què passarà amb els Jocs del Mediterrani???

Perquè si fins ara el pacte a l'ajuntament no ha servit per a rés; a partir d'ara encara pitjor.
#NOalsJocs