Almoster aposta de manera decidida per la projecció dels seus productes amb la celebració de la segona edició del Mercat de l'or vell. La cita, que tindrà lloc els dies 20 i 21 de maig, presenta algunes novetats en relació a l'any passat. "L'objectiu és donar a conèixer el poble i tot el que fem i tenim", ha subratllat el batlle, Àngel Xifré, sobre l'esdeveniment. Els carrers del nucli antic de la vila acolliran una quarantena aproximada de parades de menjar, artesania o roba, entre d'altres, i incorporarà visites guiades per tal que el públic pugui conèixer les cases més antigues del municipi. Àpats populars, la insta·lació de 'food trucks' i actuacions itinerants de circ són alguns dels altres reclams inclosos al programa d'actes.
S'espera l'assistència d'entre 3.000 i 4.000 persones
Xifré s'ha mostrat esperançat en poder mantenir la xifra d'assistents de la primera edició del mercat ("entre 3.000 i 4.000 persones", ha exposat) tot i que l'actual tindrà un dia menys de durada. Pel que fa al perfil i a l'origen dels visitants, l'alcalde ha detallat que la majoria són "del nostre entorn, com Reus, la Selva, Castellvell i Vilallonga", si bé ha afegit que seria "molt bo" que el mercat captés l'interès de turistes de la resta del país. En aquest sentit, Xifré ha indicat que la creació de l'esdeveniment es deu a la voluntat "de donar-nos a conèixer" i de promoure la qualitat dels productes locals. "Som productors d'oli i avellanes", ha precisat.
El batlle de la vila també ha explicat d'on ve el nom de l'oli vell. "L'oli nou es presentava entre els mesos de novembre i desembre, i quan arribava el maig de l'any següent era vell i havia passat del color verd inicial a tenir tonalitats daurades", ha dit. De fet, s'ha previst la convocatòria d'un taller de tast d'oli que serà impartit per Agustí Romero. Una exposició de Minis (que habitualment es feia per la Festa Major), l'aposta pels 'food trucks' o les visites guiades a les cases pairals de la vila (algunes de les quals tenen segles d'existència) són els atractius de la mostra. "La implicació de les entitats locals és total. Les rutes, posem per cas, les fan tres estudiants de Turisme del poble", ha celebrat.
A més, se celebraran àpats populars. La Cooperativa Agrícola organitzarà un esmorzar popular, mentre que el sopar de dissabte al vespre anirà a càrrec de l'Ateneu. Per tot plegat, el regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Almoster, Oriol Calabuig, ha assenyalat que des del consistori s'espera que el mercat "sigui un èxit" i que es consolidi per poder oferir una tercera edició.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics