Dimecres, 13 de Novembre de 2024

Ball de bastons a la cuina

Restaurants de Reus i Tarragona s'enfronten per esdevenir el millor establiment amb 'segell d'autor' al 'Joc de cartes' de 'TV3'

30 de Setembre de 2020, per Marc Busquets
  • Un dels plats de la carta de l'A3 mans de Tarragona

    A3 mans/ Facebook

El millor restaurant amb 'segell d'autor' entre Reus i Tarragona és en aquesta última localitat, segons el 'Joc de cartes' de 'TV3'. El programa que presenta el xef Marc Ribas ha enfrontat dos restaurants de la capital del Baix Camp amb dos altres de la del Tarragonès. El més ben puntuat ha estat el tarragoní A3 mans, amb Meritxell Lecha al capdavant. Ha quedat per davant de la Casa Coder, del Sora experience i del Cal Mano. La guanyadora s'ha endut un premi de 5.000 euros. 

Dels fogons al ball de bastons

Ribas ha reunit els aspirants a la Casa Navàs, i els ha dut cap al Mercadal per avaluar la carta de la Casa Coder, amb Gerard Guivernau al capdavant. "Aquí hi deuen fer cuina tradicional, de l'àvia", han dit els responsables dels locals tarragonins (el del Cal Mano és Carles Sas). Tot i certa conyeta amb una reproducció de 'La Vicaria' de Marià Fortuny, la decoració els ha complagut. Aviat, però, hi han començat a trobar punts dèbils. Des de la manera de parar taula fins a l'estil de les diverses sales del local, descrites per Lecha com "un local de cites". 

La representant del Sora, Ana Martínez, tampoc ha quedat satisfeta amb l'ordre de la cuina. Finalment, els tres restauradors (i examinadors) de la Casa Coder han degustat el menú. "El pop està una mica massa fet", ha dit Lecha. "Molt farinós, oi?", ha preguntat retòricament Ribas. Els segons també han estat criticats. En el cas de l'arròs, ha dit la mestressa de l'A3 mans", "hi falta sal". Les coses tampoc han millorat gaire, a les postres. "Hem volgut fer un coulant més gran del normal i no ens ha aguantat", s'ha justificat Guivernau per l'espera abans de servir. "Me l'han portat trencat", s'ha queixat una exigent Lecha. El compte ha pujat 170 euros. "N'he sortit prou satisfet", ha subratllat Sas. En total, els concursants han puntuat la menja amb un 6,5.

La segona parada ha estat ja a Tarragona, al local de Lecha. "Molta pedra, que és el que tenen a Tarragona", ha observat Guivernau amb punt d'ironia, a l'hora de jutjar la decoració de l'A3 mans. "Tot molt bonic, però la guarnició mata el salmó, i jo he demanat salmó", ha disparat Sas. El cuiner no s'ha pres gaire bé la crítica. "I això ho diu el que no sap ni fregir una croqueta, el venedor de cotxes", ha contratacat la parella de Lecha, Sergio Bosch. A les postres, però, ha arribat el moment delicat. I és que a la carta no hi tenen vi dolç. Encara rai que sí que hi ha Chartreuse. Tots n'han volgut, excepte Sas. "Amb perdó, però és una beguda per a 'tontos'", ha assegurat. "No accepta les crítiques, no és professional", ha jutjat Martínez, després, sobre la reacció de Lecha. La nota obtinguda ha estat un 6,7 i, el preu, 164 euros.

'Ha estat un menjar decebedor'

La venjança de Lecha ha arribat en acabat, quan els aspirants han arribat a Cal Mano. "La decoració m'ha semblat com si haguessin agafat coses que tenien per casa", ha dit la representant de l'A3 mans només entrar. "Tot molt 'carajillero'", ha precisat. Ni l'ordre ni la neteja de la cuina els ha convençut, als rivals. "Es veu que tot està brut", ha censurat altre cop Lecha. "El vi és calent", han assenyalat just abans de començar a menjar. En el cas dels bunyols de bacallà, i segons Martínez, "són bons però la textura no és l'adequada". "Busquen errors a tot arreu", s'ha defensat Sas a la cuina. Amb els segons, les coses no han millorat. "Serveixen ibèric però no el fan pas a la brasa, com diuen a la carta", ha dit Lecha. "El flam casolà és correcte", ha indicat un satisfet Guivernau. L'àpat ha pujat 171 euros i la puntuació ha estat de 3,7. "Ha estat un menjar decebedor. La cuina l'he puntuada molt baixa", ha reblat Lecha. 

La fi del viatge gastronòmic ha estat al Sora, al carrer de Vallroquetes de Reus. Martínez, per cert, no ha sabut explicar a Ribas d'on ve el nom del restaurant. "L'Ana ens ha dit que és una maniàtica de la neteja, però jo això ho veig brut", ha expressat Lecha. Les taules per tallar les han trobades velles, i la temperatura massa alta. La salsa del pop del primer, posem per cas, l'han trobada "massa intensa"; el peix cru, "no prou fresquet"; i l'arròs "de contrastos entre dolç i salat" no ha satisfet. "Barrejar la cuina asiàtica i l'oriental és molt arriscat", ha argumentat Guivernau. Tot degustant les postres, Ribas ha estat molt dur. "Està fet malbé", ha carregat. Se n'ha anat a la cuina per parlar-ne amb Martínez, del formatge que duia. "És agre", ha sentenciat. Tota la comanda ha ascendit als 176,90 euros i la puntuació mitjana ha estat de 5,1

Els moments més tensos s'han produït a posteriori, en l'anomenada 'confrontació'. Martínez, del Sora, ha acabat plorant quan ha vist que l'apartat de la cuina l'ha suspès (amb un 3,3). Tot plegat, a més i per cortesia de la realització del xou, subratllat de manera delirant per la banda sonora del film 'El resplandor'. Qui pitjor ha entomat les crítiques ha estat Lecha. "No sap encaixar els cops", ha indicat Guivernau. D'aquesta manera, tot ha quedat a les mans de Ribas, que amb la seva puntuació ha fet decantar la balança. Els ha aplegat al Teatre Fortuny per anunciar que el vencedor és l'A3 mans. La nota final per a Lecha ha estat de 7,1, i de 6,7 per a Guivernau. Aquest, geni i figura, s'ha acomiadat amb una màxima de vida: "Me'n vaig a fer un gintònic", ha dit. Salut.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics