Dilluns, 01 de Març de 2021

Cambrils obre una convocatòria per al pagament del lloguer o la hipoteca per a les persones 'més afectades' per la crisi sanitària

21 d'Agost de 2020, per Redacció
  • Un bloc de pisos a Cambrils

    Cedida

L'Ajuntament de Cambrils ha convocat una línia de subvencions extraordinària per ajudar a pagar el lloguer o la hipoteca de l'habitatge a les persones més afectades per l'impacte de la crisi sanitària. Aquesta partida, que compta amb 120.000 euros de pressupost, és una de les mesures incloses al pla de xoc municipal per fer front a la Covid-19 en els àmbits social, econòmic i de ciutat La subvenció s'adreça a les persones que es troben en situació de risc d'exclusió social residencial i no poden fer front al pagament de les despeses de lloguer i d'hipoteca dels seus habitatges habituals. Els sol·licitants que compleixin les condicions podran demanar fins a 750 euros d'ajut directe repartits en tres mensualitats d'un màxim de 250 euros.

La presentació de les sol·licituds es podrà realitzar de forma telemàtica des de la web de l'Ajuntament de Cambrils. Es necessita IdCAT mòbil o certificat digital per a sol·licitar aquesta subvenció. L'Ajuntament posa a disposició de les persones interessades l'OAC 360º per rebre suport i assessorament al tràmit. El termini per presentar les sol·licituds és del 22 d'agost al 20 de setembre. Els requisits per a les persones sol·licitants són que l'habitatge sigui l'habitual, que no siguin propietaris de cap altre i que no els costi més de 750 euros mensuals.

A més, han d'acreditar que en els darrers sis mesos no superen un mínim d'ingressos individuals o familiars. Així, si la persona sol·licitant viu sola, ha d'haver tingut uns ingressos màxims de 1.327,95 euros mensuals. Si conviu amb una altra persona, la suma d'ingressos no pot haver superat els 1.711,28 euros. Si a la unitat familiar del sol·licitant hi ha tres persones, el total d'ingressos ha d'haver estat un màxim de 1.784,88 euros. Finalment, si en són quatre o més, 1.844,38 euros. A més de la renda familiar també es tindran en comptes altres situacions socioeconòmiques: per exemple, si les persones sol·licitants conviuen amb famílies nombroses, si són monoparentals, si tenen algun familiar amb discapacitat o dependència, si són víctimes de violència de gènere, o si han patit una davallada d'almenys la meitat dels ingressos com a conseqüència de la Covid-19, entre d'altres. 

Consulteu la convocatòria. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics