Dijous, 25 d'Abril de 2024

Cinc propostes per donar la benvinguda al 2021

31 de Desembre de 2020, per Redacció
  • La nit de Cap d'Any d'aquest 2020 serà diferent

    Cedida

Us apuntem cinc coses que us poden interessar per fer o veure en uns dies carregats d'emocions pel canvi d'any. Enguany, però, la situació epidemiològica ens limita la celebració. No hi haurà esdeveniments multitudinaris ni grans festes, però això no ha de ser un impediment per a passar-s'ho bé.

Deixem enrere un any difícil, un 2020 marcat en gairebé tots els seus aspectes per la pandèmia del coronavirus. Un any molt difícil que molts lectors voldran oblidar. Però és possible ser optimista, extreure les lliçons que aquest any ens deixa i centrar-nos en el que està per venir amb una gran confiança. Salut, pau i informació per al 2021, família!

La Nit de cap d’any, enguany a casa!

La Nit de cap d'any 2020 a casa és una realitat. Enguany la celebració serà a casa i en format reduït a causa de la pandèmia de coronavirus. Però no per això la Nit de cap d'any ha de ser menys divertida. És el moment de comptar els convidats, guardar distància de seguretat i usar mascareta, però sempre intentant amenitzar l'ambient el màxim possible. L'entrada d'any ha de fer-se amb un gran somriure. Cal organitzar un agradable sopar amb raïm, música, ball, jocs i riures per donar la benvinguda el 2021. 

El Cap d'any és un dels millors moments per a acomiadar-se de tot allò que no serveix, emocionalment parlant. Per això, es pot elaborar una llista de coses o de sentiments dels quals es vulgui desprendre, es poden ajuntar tots i cremar-los en una olla col·locada en el centre de la taula. També es pot elaborar una llista de bons desitjos.

Concert de Nadal a Castellvell del Camp

El diumenge, 3 de gener a les 7 de la tarda tindrà lloc el 12è Concert de Nadal a Castellvell del Camp, a l'església de Sant Vicenç. Per poder-hi assistir, cal contactar amb el telèfon 630 742 613, o amb el correu info@arsaureasonora.org, per fer la inscripció i que s'assigni localitat per les mesures sanitàries de seguretat.

El preu de l'entrada és de 10 euros. En el concert hi intervenen Àngel Òdena, l'Orquestra Cum Jubilo del Camp, i el violinista Raul García. Organitza l'entitat Ars Aurea Sonora, amb el suport de l'Ajuntament de Castellvell i la Diputació de Tarragona. 

Mostra pessebrista a la Prioral de Sant Pere

Aquests dies i fins al 7 de gener podeu visitar la 24a Mostra Pessebrista, oberta al públic a la Prioral de Sant Pere Apòstol. La mostra coincideix amb el 92è concurs de pessebres de Reus i Comarca. Els horaris són de les 10 del matí a les 2 del migdia i de les 5 de la tarda a les 9 del vespre. Durant la celebració de la Missa i altres celebracions, la mostra romandrà tancada. Organitza la Congregació Mariana de la Mare de Déu de Misericòrdia i Sant Lluís Gonzaga de Reus

Visita al pessebre de sorra de la Pineda

Fins al 8 de gener de 2021 es pot visitar el tradicional pessebre de sorra situat al Parc del Pinar del Perruquet de la Pineda. L’horari és de les 10 del matí a les 9 del vespre.  

Aquest any, la construcció del pessebre va anar a càrrec de diversos artistes provinents dels Països Baixos, Dinamarca, Letònia i, també, de casa nostra, que van donar forma als 280 m3 de sorra (més de 400 tones de pes) i que ocupen una superfície total d'uns 200 m2. 

Cal recordar que aquest any s’han incorporat algunes novetats destacades, com ara les millores pel que fa a l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda amb la instal·lació de rampes als accessos de les monumentals escultures.

Encara sou a temps de veure l’exposició ‘Antoni Tàpies. La resistència del signe’ a Vila-seca

Fins al 31 de gener de 2021 es pot visitar al Castell de Vila-seca, l’exposició ‘Antoni Tàpies. La resistència del signe’. Cal demanar cita prèvia al telèfon 977 37 63 00 (de 17.00 a 21.00 h).

L'exposició d'Antoni Tàpies s'inclou dins del programa Itiner'Art de la Fundació Vila Casas. Aquesta primera mostra al Castell de Vila-seca aplega un conjunt extraordinari de 61 gravats de gran format que compten amb la distinció "bon à tirer", és a dir, són les obres que l'artista usa com a model per estampar. Aquesta col·lecció de gravats, executats al taller de Joan Roma entre els anys 1989 i 1993, és una obra de maduresa de l'artista, quan ja havia definit el seu llenguatge i codificat els signes, símbols i marques que el fan identificable.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics