La Guàrdia Civil investiga cinc persones a Riudecanyes com a presumptes integrants d'un grup que es dedicava a l'elaboració i venda de productes falsificats a través d'Internet. L'operació, batejada com a Farax, ha permès també decomissar més de 5.500 peces de roba falsificades, valorades en 3 milions d'euros. També s'han bloquejat tres comptes bancaris i s'han tancat dos pàgines web. En l'escorcoll d'un xalet de Riudecanyes els investigadors han trobat un gran magatzem de roba falsificada de diferents marques de luxe i diners en efectiu. L'operació va posar-se en marxa al mes de juny, quan l'institut armat va tenir coneixement que una persona distribuïa roba falsificada de marques d'alt valor econòmic a través d'un web.
Arran de la denúncia interposada per un dels afectats a l'octubre, la Guàrdia Civil va comprovar que existien diverses pàgines web similars a la denunciada i que estaven vinculades a les mateixes societats mercantils, de les quals eren administradores diverses persones investigades.
Posteriorment van identificar una altra persona, propietària d'un xalet unifamiliar de Riudecanyes, que no constava com a seu ni magatzem de cap empresa o persona jurídica darrere dels webs. Els investigadors van comprovar que allí s'introduïen grans quantitats de paquets que contenien peces de roba falsificades i altres articles. Ho feien amb vehicles d'una empresa de transport de mercaderies entre Romania i l'estat espanyol.
Al mateix temps, els agents van constatar un flux diari de sortida de paquets que recollien treballadors de diverses empreses de transport o missatgeria per fer-les arribar als compradors. A l'habitatge en qüestió, sosté el comunicat policial, a més de les persones titulars de la mateixa hi acudien altres quatre que treballaven per l'organitzen. Efectuaven jornades de treball diari extenses i continuades sense poder sortir-ne ni per descansar o menjar.
La Guàrdia Civil assegura que l'organització estava estructurada i amb rols definits: uns elaboraven les peces tèxtils, imitant marques d'alta gama, i altres les oferien a les xarxes socials per facilitar la compra a través dels webs gestionats per membres de l'organització, a més de perfils de xarxes socials. El preu dels productes falsificats era inferior al dels originals i es lliuraven a través de conegudes empreses de transport.
A banda d'intervenir un total de 5.513 peces de roba valorada en tres milions d'euros, l'escorcoll va permetre localitzar altres articles falsificats -com perfums i calçat juvenil-, paquets amb articles falsificats preparats per ser enviats, 1.840 euros en efectiu i material informàtic divers. Alguna de les peces, com camisetes, sobrepassava al mercat els 200 euros i també havia abrics o jaquetes amb imports marcats per sobre dels 900.
Les cinc persones investigades presten declaració a la caserna de la Guàrdia Civil de Salou acompanyades d'advocat. La investigació ha estat dirigida pel Jutjat d'instrucció número 3 de Reus.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics