Les instal·lacions de Dow Chemical Tarragona van rebre prop de 160 visitants de La Pobla de Mafumet que, en el marc de la Festa Major d’hivern, van acudir a la visita tradicional del monòlit de la Mare de Déu del Lledó. La comunitat pobletana s’apropa al punt simbòlic on, fins a l’any 1801, les rutes de l’ermita de Sant Joan del Codony van acollir la imatge de la Mare de Déu del Lledó, que és la patrona de La Pobla. Es tracta d’una talla de fusta del segle XIII, que actualment és venerada a l’església parroquial del municipi.
Els terrenys que antigament acollien les runes de l’ermita estan ocupats per les instal·lacions de Dow Chemical. Des de la seva implantació en terrenys pobletans, fa 35 anys, s’ha mantingut la tradicional visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó. Tot i això, el monòlit va canviar d’ubicació fa 2 anys, degut als treballs tècnics que Dow va haver de realitzar. Aquesta intervenció va permetre extreure el monòlit de la zona més industrial de les instal·lacions de Dow, per reubicar-lo a la zona enjardinada d’accés a les oficines de l’empresa, que és un indret còmode i segur per a les tradicionals visites dels veïns de La Pobla.
La darrera visita, que va tenir lloc el passat dissabte, va estar encapçalada per l’alcalde del municipi, Joan Maria Sardà, que estava acompanyat de la resta del consistori i del rector de la parròquia de La Pobla. La comitiva pobletana va ser rebuda pels directors del complex industrial de Dow Tarragona, Jaume Sariol, de Sostenibilitat i Infraestructura, Ignasi Cañagueral, de Comunicació i Relacions Institucionals, Pitu Boronat, i del Complex Nord, Eduard Gadea.
Un cop finalitzat l’acte litúrgic, els assistents van compartir un esmorzar abans de dur a terme una visita guiada per les instal·lacions de Dow. Més tard, els responsables del complex van oferir un vídeo als pobletans sobre la història de Dow i del monòlit, en una jornada de portes obertes que va finalitzar amb unes paraules del director de Dow Tarragona i l’alcalde de La Pobla. Per últim, va tenir lloc un dinar a la cantina, durant el que els veïns pobletans van rebre una mostra de productes elaborats per la companyia.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics