Divendres, 19 d'Abril de 2024

El Cirque du Soleil triomfa amb l'espectacle 'Amaluna' a PortAventura

El muntatge, protagonitzat majoritàriament per dones, gira al voltant de la feminitat i l'amor

03 de Juliol de 2015, per ACN
  • Un dels números més espectaculars de l'espectacle 'Amaluna', amb una acròbata actuant a la vora d'un gran bol d'aigua

    ACN

El Cirque du Soleil ja ha ensenyat als tarragonins com és el seu espectacle 'Amaluna', que es podrà veure fins al 23 d'agost a PortAventura. Un any més, i després de l'èxit de 'Kooza' l'any passat, la companyia canadenca no ha decebut i s'ha tornat a posar tot el públic a la butxaca. Els protagonistes de la nit han estat la cinquantena d'artistes -la majoria dones- de tretze nacionalitats diferents que, durant dos mesos, faran viure als espectadors una història centrada en la feminitat i que gira al voltant d'una història d'amor. Un muntatge molt acurat de dues hores de durada amb números espectaculars d'acrobàcia, dansa o pallassos. I com és habitual, tot plegat acompanyat de música en directe.

Gairebé 2.500 convidats han omplert, aquesta nit, la vela de circ que tot just fa una setmana es va alçar a PortAventura. El Cirque du Soleil, coincidint amb el 20è aniversari del parc temàtic, hi representa 'Amaluna', un espectacle estrenat fa tres anys que explica una història que vol retre homenatge a les dones i a l'amor. Després d'haver passat per Madrid, aquí se'n faran 75 representacions, des d'ara i fins a finals d'agost. La propera parada serà a Brussel·les a partir del setembre.

El 'show', que no ha deixat ningú indiferent, té una espectacular banda sonora interpretada en directe, marca de la casa de la companyia canadenca. Entre els números més destacats, el del 'Bol d'aigua' o el de la 'Deessa de l'equilibri', que han deixat més d'un espectador sense respiració. Tampoc han faltat actuacions amb malabars, acrobàcies o pallassos, que han posat humor a un espectacle ideat com una celebració a la feminitat.

Franck Hanselmann, company manager de l'espectacle, ha explicat que tot plegat va sorgir de la voluntat de fer un "tribut a la dona", després d'adonar-se que en molts dels muntatges de la companyia els artistes eren, majoritàriament, homes. "No és just", ha dit, "el món també està ple de dones fortes, valentes i boniques, i hem de celebrar això". El fil conductor ha detallat, s'inspira en 'La tempesta' de Shakespeare, però també hi ha ingredients de 'Romeu i Julieta' -el protagonista masculí es diu Romeo-, així com "elements de la mitologia nòrdica o grega", ha relatat Hanselmann.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics