Dijous, 07 de Desembre de 2023

El Club Nàutic de Salou posa rumb a una ampliació de la gestió de l'edifici social

10 de Juliol de 2017, per Jordi Siré
  • Presentació del projecte

    Jordi Siré

El president del Club Nàutic de Salou, Jaume Vicheto, ha presentat aquest dilluns en roda de premsa les línies bàsiques del document d'intencions elaborat per la nova junta sorgida l'any 2015 destinat a mantenir el rumb davant d'uns reptes de futur que tenen com a escull principal el juliol de l'any vinent. Aquesta és la data en què expira la concessió que Ports de la Generalitat, titular de l'espai, va atorgar a l'Ajuntament per la utilització de l'edifici social, del qual l'entitat en té la gestió gràcies al contracte signat al seu dia amb el municipi. L'objectiu de l'equip que té com a vicepresident a Jaume Matas i com a gerent a Jordi Huguet, presents també en el contacte amb els mitjans, és el de garantir una ampliació del termini que faci viable i sostenible econòmicament la pervivència del club.

Un camí en el qual van de bracet amb el consistori. Tots dos "hem dut a terme un estudi jurídic que defensa fer valer la concessió de l'edifici com a demanial. És a dir –explicava Vicheto-, obrir la porta a què la concessió de Ports a l'Ajuntament s'allargui", sense necessitat de convocar concurs públic. A canvi, tant consistori com entitat estarien disposats a negociar la durada de la concessió del Govern a l'Ajuntament per l'ús del Port Esportiu de la localitat, vigent actualment fins el 2067.

El paradís idíl·lic seria "el d'una única concessió, perquè això faria més fàcil un nou contracte amb l'Ajuntament. Ells necessiten garanties jurídiques a l'hora d'establir un nou contracte de gestió amb nosaltres, i des del club també tindríem temps suficient per a fer front a les inversions a les quals ens requereixen el pla de ports elaborat per la Generalitat". Vicheto ha avançat  que "l'Ajuntament i Ports es van reunir fa un mes”. “Pel que sabem", des de l'administració autonòmica "van demanar un període de quinze dies per respondre. A hores d'ara no sabem però si ho han fet", ha admès. I tot tenint present que l'estiu del 2018 el club serà el destinat d'organitzar la competició de vela dels Jocs Mediterranis, dels quals Salou és subseu.

Obrir l’entitat als ciutadans

Aquest complex puzle jurídic, sent determinant, no és però l'única proposta contemplada dins de la memòria presentada aquest dilluns. Tanmateix, la junta també aposta per obrir l'entitat als ciutadans i en generar nous ingressos. "Vam elaborar una enquesta destinada principalment a comerciants, restauradors i hotelers i de les conclusions vam extreure que els ciutadans ens coneixen poc i que som un club de difícil accés", ha reconegut Vicheto. Per posar-hi remei, es preveu "incrementar les activitats i sobretot divulgar-les", per la qual cosa el màrqueting serà una peça clau. "El futur passa per donar-nos a conèixer".

Alhora, el màxim mandatari ha explicitat la necessitat de "ser competitius en els preus dels nostres serveis" respecte als Ports que en poden ser competència directa "especialment pel que va als costos de la làmina d'aigua", i facilitar la "renovació generacional duna massa social envellida" i xifrada en 669 persones, un 20% dels quals residents a Salou. La proposta passa en aquest darrer cas per promocionar les activitats esportives que tenen com principals usuaris la gent jove. Un dels exemples de llibre seria la competició prevista per aquest octubre del campionat del món d'una modalitat de windsurf anomenada Techno 293. "Hi vindran prop de 400 participants, que com són joves portaran també les seves famílies amb el que això suposarà d'ingressos per a la ciutat en un període fora d'estació".

De fet, Vicheto, ha deixat clar en tot moment la seva disposició a mantenir la col·laboració en tots els temes importants amb l'Ajuntament. Un soci i aliat amb què tenen una agenda delicada de temes pendents. Com per exemple, i sempre en cas d'aconseguir finalment una ampliació pactada amb Ports de la gestió dels espais del club, pactar "un pla d'usos que sigui continuista respecte al que tenim ara. Aquesta seria la millor solució per nosaltres i la que ens donaria més estabilitat", per fer front a futures inversions i mantenir l'equilibri pressupostari actual, lliure de pèrdues.

D'altra banda, hi ha també la renovació urbanística de l'espai que els envolta. Vicheto ha assegurat que "no veiem complicacions" en l'esborrany elaborat des de la Casa Gran per una futura connexió entre els passejos de Llevant i de Ponent", si bé ha defensat que, per qüestions de seguretat, "s'instal·lin tanques per evitar l'accés del públic a les zones dels pantalans".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges