Dimarts, 02 de Març de 2021

Suspesa la Gran festa de la calçotada de Valls

21 de Gener de 2021, per ACN
  • El concurs d'enguany serà sense públic

    ACN

L’Ajuntament de Valls, la Cambra de Comerç i l’organització han decidit aquest dijous suspendre la Gran festa de la calçotada. Les restriccions sanitàries dictades pel govern per frenar la Covid-19 "compliquen realitzar la celebració, tot i que s’havia plantejat a porta tancada i sense públic", segons s'ha fet constar en un comunicat de la Cambra.

La restauració, aturada

La restauració està aturada, un escenari inhabitual a l'Alt Camp a mitjan gener ja que en un any normal les calçotades ja estarien en plena marxa. Entre la limitació territorial i la franja horària restringida, alguns restaurants opten per romandre tancats fins que les mesures no canviïn (el Vinyet a Vila-rodona, Mas Boronat a Salomó).

Altres opten per aventurar-se amb altres alternatives per explotar aquesta menja d'hivern. És el cas de Cal Ganxo, a Masmolets, pedania de Valls, un restaurant especialitzat en calçotades fins al punt que d'uns anys ençà els propietaris van aparcar la carta i es van centrar en el menú calçotaire. Ara, amb el restaurant tancat, potencien la comercialització de la salsa i també obren la porta al 'take away'.

L'Alexandra Plana, que regenta l'establiment, destaca que estan ampliant els punts de venda de la seva salsa. Els pagesos, a l'expectativa Amb la restauració molt tocada, els pagesos de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls, que ja les van passar magres la temporada passada, amb un 25% de la collita perduda, tornen a patir.

El president de la IGP, Francesc Xavier Amill, diu que el calçot creix a bon ritme i es preveu una producció de màxima qualitat, però no hi ha sortida als restaurants, on es ven el major volum de la producció. "No pinta gaire bé", afirma. A l'agrobotiga de la cooperativa de Valls tampoc reben demanda dels restaurants que acostumen a abastir, tant dins com fora de Catalunya. D'altra banda, però, segons confirma el president de la cooperativa, Joan Linares, les comandes de particulars es mantenen i, fins i tot, són una mica superiors que el novembre i desembre de l'any anterior, una dada que aporta cert optimisme sobre un conreu que es consumeix fins l'abril.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics