Dimecres, 28 d'Octubre de 2020

El futur espai d'interpretació del jaciment del Barranc de la Boella pren forma

14 d'Agost de 2020, per Redacció
  • Imatge virtual d'una de les zones de l'espai d'interpretació

    Cedida

L'espai d'interpretació del jaciment del Barranc de la Boella, a la Canonja, va prenent forma. En els darrers mesos, un equip integrat per personal investigador de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), encapçalat per Palmira Saladié (IPHES-URV) i Josep Vallverdú (IPHES-URV), han treballat amb l'empresa Ámbito Cero S.L. en el disseny i elaboració del projecte museogràfic executiu del futur centre d'interpretació, que s'ubicarà a la finca del Mas de l'Hort de l'Abeurador d'aquesta localitat del Tarragonès. El nou espai estarà destinat principalment al públic familiar i escolar.

A través de les troballes arqueològiques i dels estudis científics que han propiciat el projecte de recerca al jaciment del Barranc de la Boella, es viatjarà a un milió d'anys enrere per conèixer i experimentar qui i com es vivia en aquest període prehistòric, alhora que s'efectuarà un recorregut per l'evolució humana. A més, es podran contemplar fòssils originals, com les defenses de mamut localitzades al jaciment, entre altres restes. Tot això s'aconsegueix mitjançant recursos museogràfics didàctics i interactius adaptats als diferents públics, que combinen la utilització de les tecnologies de la informació i de la comunicació amb recreacions, audiovisuals, exhibició de fòssils originals, com les defenses de mamut localitzades al jaciment; rèpliques per poder manipular, així com sons i olors, que es van trobant en un itinerari que s'inicia a l'interior de l'edifici històric del Mas de l'Hort de l'Abeurador, continua a l'exterior, en la finca annexa, on es realitzaran tallers o propostes experimentals relacionades amb la prehistòria, i s'acaba en una zona enjardinada on es pot gaudir de l'aire lliure amb una àrea de pic-nic i lleure.

Actualment, l'Ajuntament de la Canonja està acabant les reformes del Mas de l'Hort de l'Abeurador, un procés que culminarà amb l'execució del projecte museogràfic que ara s'ha finalitzat. L'elaboració del projecte museogràfic executiu del jaciment del Barranc de la Boella està encapçalat per l'IPHES, com a soci del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) 'TurisTIC en família', i compta amb la participació de l'Ajuntament de la Canonja. TurisTIC en Família El PECT és una iniciativa d'intervenció coordinada liderada per la Diputació de Tarragona. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics