La feina, tal com ha explicat la coordinadora del pessebre de sorra, Núria Vallverdú, comença compactant la sorra amb uns encofrats de fusta i martells pneumàtics. Un cop s'ha fet aquest treball, els encofrats es van traient de dalt cap a baix, i les figures es comencen a modelar també de dalt cap a baix. Pel que fa a les eines que utilitzen per donar forma a la sorra, es tracta d'instruments tallants amb fulles d'acer, que són els que van millor per treballar un material tan compactat.
Referent a la temàtica d'enguany, l'espai, Vallverdú ha comentat que hi han barrejat també alguns ítems de ciència-ficció, i ha exposat que algunes figures estan representades sense gravetat, o que els Reis Mags són uns alienígenes. Malgrat ja es pot veure per on van els trets, però, la coordinadora no ha volgut desvetllar més detalls que s'aniran veient conforme s'avanci en la construcció del pessebre.
Entre els escultors que participen aquest 2014 al projecte hi ha dos irlandesos, dos holandesos, dos italians, dos catalans i un danès. Precisament aquest últim, Bruno MacDonald, és la quarta vegada que col·labora amb el pessebre de sorra de la Pineda. Ha reconegut que ve aquí "perquè fa molt bon temps comparat amb Escandinàvia" i també perquè aquest és un molt bon projecte i les persones que en formen part es coneixen de fa temps i són bons amics. En concret, ell treballa la figura de l'àngel, que enguany és un satèl·lit amb cares humanes.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics