Dijous, 30 de Maig de 2024

El ple del Morell aprova destinar el superàvit pressupostari a atendre obligacions pendents i amortitzar deute

21 d'Octubre de 2019, per Redacció
  • Una imatge del ple

    Cedida

L’Ajuntament del Morell ha aprovat la utilització del romanent de tresoreria del pressupost del 2018 per a l’amortització del 100% dels seus crèdits o préstecs pendents. D’aquesta manera, s'ha indicat, "el consistori saneja els seus comptes i es queda a deute zero". Així, els pràcticament 1,5 milions d’euros que estaven pendents de pagament "queden coberts". Es tracta d’una xifra que representava una taxa d’endeutament d’aproximadament un 20%, tenint en compte que la línia vermella pel que fa al deute dels ajuntaments se situa en el 110%.

A més a més, després de l’operació, encara resten poc més de 2 milions d’euros que es preveuen utilitzar "per a inversions al municipi". Aquesta operació es va aprovar en el plenari extraordinari celebrat el passat dijous, i va rebre el suport de tots els regidors del govern i del regidor de Cs, mentre que #Compartim-AM hi va votar en contra. L'alcalde del Morell i responsable de l’àrea d’Hisenda, Eloi Calbet, va destacar “la bona salut econòmica de l’ajuntament, gràcies a les polítiques de prudència financera que s’han desenvolupat al llarg dels últims anys”, una situació que “permetrà desenvolupar diferents i ambiciosos projectes al llarg de la legislatura, amb la tranquil·litat de poder fer front a les factures i obligacions de pagament que es registren en el funcionament diari del consistori”, va indicar.

A la vegada, Calbet va deixar clar que “aquesta no era la meva voluntat personal, però la llei ens obliga”, alhora que va manifestar que “aquest fet no ha de desembocar en un malbaratament dels nostres recursos, sinó que ha de servir com a mostra de com fer bones polítiques que equilibren les necessitats reals amb les realitats econòmiques i les voluntats de futur del municipi”. Per la seva banda, Ramon Manyé, de #Compartim-AM, va argumentar el seu vot negatiu tot assenyalant que “tenir diners a la caixa no sabem si s’ha esdevingut per bona salut o per mala gestió”. “Pensem que aquests diners haurien d’estar posats al poble, en arranjar voreres, netejar carrers...”, va dir.

En la mateixa línia, Albert Roig, de la mateixa formació, va recordar que en els mandats anteriors “no s’amortitzaven els préstecs, o només els més perjudicials pel seu tipus d’interès”, i va remarcar que és una situació que “no beneficia ningú, i l’únic que hi guanya és el banc, que necessita líquid”. Finalment, l’alcalde va posar de manifest que “hi ha ajuntaments que poden sanejar els seus comptes i quedar-se amb un deute zero però, d’aquests, no gaires poden disposar després de més de 2 milions d’euros per a invertir”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges