Divendres, 06 de Setembre de 2024

Els vins negres del 2013 centren l'atenció dels experts en el Tast de Finques i Viles d’Scala Dei

Durant la última sessió, que ha comptat amb la participació de reconeguts sommeliers, s’han tastat més de 40 vins

25 d'Abril de 2015, per Redacció
  • En primer terme, d’esquerra a dreta, els prestigiosos sommeliers David Seijas, Sergi Figueras i Adolf Gómez durant el tast.

    Cedida

Un total de 40 vins negres de la DOQ Priorat s'han sotmès a tast aquest divendres 24 d’abril durant la segona i última jornada del Tast de Finques i Viles, una cita anual que es realitza a Scala Dei i que té com a objectiu estudiar la tipificació dels vins d'aquesta denominació d'origen i qualificar alguns dels vins que opten a categoria de Vins de Vila o Vins de Finca. Es tracta de dos segells que permeten a l’elaborador identificar els seus vins com a pertanyents a una zona o una vinya específica dins de la DOQ Priorat.

El Tast de Finques i Viles ha arribat enguany a la tretzena edició. El president del Consell Regulador, Toni Alcover, n'ha fet una valoració molt positiva: "Aquestes dues jornades d'autoconeixement aportaran noves dades a l'estudi que realitzem a llarg termini conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili, Vitec i INCAVI i que ens permet seguir definint els paràmetres que marquen la tipicitat i personalitat dels nostres vins". El responsable del Consell s'ha mostrat especialment impressionat per la qualitat i característiques dels vins negres de la collita 2013 que s'han tastat durant la sessió d'aquest divendres.

La presència de prestigiosos sommeliers

Entre els tastadors, a més d'elaboradors, enòlegs i tècnics vinculats a la DOQ Priorat, hi han participat com a convidats els reconeguts sommeliers David Seijas, Adolf Gómez i Sergi Figueras. Els experts han contribuït a l'obtenció de dades i informació emplenant les fitxes tècniques que serveixen com a pauta de treball en aquest tast a cegues supervisat per la universitat, el Parc Tecnològic del Vi - VITEC i l'INCAVI de la Generalitat de Catalunya, i que té la col·laboració de l'Escola d'Enologia de Falset.

El Tast consisteix en una gran prova de qualitat anual dels vins de la DOQ Priorat que edició rere edició contribueix a dibuixar un retrat cada cop més afinat de les propietats, semblances i diferències constants que es donen en els vins de les diverses zones d'aquesta regió vitivinícola.

En el tractament i anàlisi de resultats hi participa l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), de manera que aquest tast i els seus resultats compten amb l'aval científic i oficial que permet garantir-ne la fiabilitat. Els tècnics d'INCAVI, a més, col·laboren en el treball d'anàlisi i elaboració de 24 microvinificacions experimentals que es van sotmetre a tast durant la primera jornada celebrada el dijous 23 d'abril.

La DOQ Priorat és l'única denominació d'origen qualificada a Catalunya i una de les dues úniques amb aquest segell a l'Estat espanyol, d'acord amb els processos i sistemes de producció que se segueixen en aquesta regió vitivinícola.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics